Stabil premiärmatch av Tuna: "Aldrig speciellt nervösa"

Något upphausade IFK Tuna har stora förväntningar på sig. Skönt då att de inledde serien med att besegra Ariel på bortaplan med 4–1. "Vi har koll på läget", säger Lasse Gustavsson, tränare i Tuna efter matchen.

Diego Urrutia gjorde mål och blev utvisad när Tuna vann premiären mot Ariel.

Diego Urrutia gjorde mål och blev utvisad när Tuna vann premiären mot Ariel.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-13 20:47

Säsongens första målskytt för Tuna blev rutinerade Johan Lundin, som gjorde ledningsmålet för Tuna efter åtta minuter. Bara tre minuter senare var det dags igen. Från straffpunkten skickade då nyförvärvet Diego "Keko" Urrutia in 2–0. Ett resultat som stod sig till paus. 

Just nämnde "Keko" var i andra halvleken också i händelsernas centrum, men av mindre rolig anledning för hans del. I den 64:e minuten blev nämligen anfallaren utvisad. 

– Jag såg inte vad som hände. Det var en närkamp mellan "Keko" och deras målvakt. Målvakten landar på honom och sen försvinner bollen. Domaren springer dit och varnar honom, sen kliver den assisterande in och ändrar det till ett rött kort, berättar Lasse Gustavsson. 

– Det ser ut som att han blir trampad på handen och får en smäll, men något måste han också ha gjort. Överlag är det en lite halvknepig match, med många närkamper där Ariel kommer in sent i situationerna.

Men trots utvisningen lyckades Tuna utöka ledningen till 3–0 i 80:e minuten genom Martin Carlsson. 

En reducering kom sen i den 87:e minuten. Men några minuter senare blev det återigen tre måls skillnad mellan lagen. Nimrod Kibrom gjorde då 4–1, vilket blev slutresultatet.

– Det är en stabil seger tycker jag. Vi gör en okej match. Det är homogent och vi har bra koll på läget. 

Tunas backlinje med Johan Lundin, Alexander Gustafsson, Filip Gustavsson och Maximilian Lundin får beröm tillsammans med inhopparen Nimrod Kibrom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!