Nyförvärvet glänste mest när krislaget vände trenden

Efter fem raka förluster kom det efterlängtade trendbrott för IFK Tuna. De vände underläge 1–2 i halvtid till seger med 5–2 hemma mot Ariel. "Ikväll spelade vi som vi ska", sa tränaren Lasse Gustavsson.

Eddie Lundin firar 3-2 för IFK Tuna.

Eddie Lundin firar 3-2 för IFK Tuna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-24 20:46
undefined
IFK Tuna jublar efter Ilhan Jejnas 1-0-mål.

IFK Tuna kom med fem raka förluster och framförallt den senaste med 8–3 borta mot Stjärnan satte stora frågetecken för lagets status.

– Vi var överlägsna under en 20 minutersperiod i den matchen, men förlorar ändå med så stora siffror, sa tränaren Lasse Gustavsson som i måndags match mot Ariel hemma fick dra på sig målvaktshandskarna igen.

Han fick se sitt lag spela bra den första halvtimmen och ta ledningen med 1–0. Målet kom efter en hörna där Diego Urrutia hittade fram till Ilhan Jejna.

– Jag såg luckan och drog till. Det var skönt att se bollen gå in, sa han.

Trots den fina starten så gick Tuna till halvtidsvila i underläge 2–1.

– Vi får en svacka i slutet av första och släpper till ett par billiga mål, sa Gustavsson.

Han fick ändå en bra reaktion av laget i den andra halvleken. Leon Hallström ordnade kvitteringen till 2–2 efter tio minuter. Sedan radade Tuna upp möjligheter, men fick se bollen gå i ribban eller över. 

20 minuter från slutet kom ändå förlösande 3–2. Ilhan Jejnas passning skar igenom gästernas försvar och hittade fram till Eddie Lundin som levererade.

– Jag såg att Eddie kom i ett bra läge och vet att han är snabb. Det var väldigt skönt att han hittade rätt, sa Jejna.

I slutminuterna spädde Eddie Lundin på med ytterligare två mål och fullbordade sitt hat trick.

– Det va skönt att Eddie fick det att lossna, men allra skönast var att vi fick sjunga segersång igen, sa Lasse Gustavsson som berömde hela laget för insatsen.

– Vi gör det riktigt bra i andra där vi kommer i djupled och hotar gång på gång. Det blir skillnad när vi fått in Ilhan Jejna på mitten som tar det defensiva ansvaret med.

På fredag spelar Tuna igen. Då mot Hultsfred borta.

BETYG

3 Stjärnor: Ilhan Jejna

Nyförvärvet från Vimmerby IF har tagit ett kliv upp till mittfältet och fungerade riktigt bra där. Dessutom gav han laget ledningen efter en hörna och stod för en läcker framspelning med en väl avvägd yttersida till viktiga 3-2.

2 Stjärnor: Eddie Lundin

Tog emot den där öppnande passningen vid 3-2-målet och dribblade sig fram i straffområdet innan han avslutade iskallt. Dessutom satte han spiken i kistan till 4–2 och 5–2 på övertid.

1 Stjärna: Victor Gustavsson

Både jobbar och sliter för laget samtidigt som han bidrar med vassa avslut. Kom inte närmare än en ramträff den här gången dock.

undefined
Diego "Keko" Urrutia för IFK Tuna.
undefined
Joakim Hammar för IFK Tuna mot Ariel.
undefined
Johan Lundin i IFK Tuna dras med en knäskada och fick se matchen från sidan.
undefined
Lasse Gustavsson är tränare i IFK Tuna men fick hoppa in som målvakt mot Ariel.
undefined
IFK Tuna anfaller mot Ariel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!