Nyförvärvet imponerade i nykomlingens första match

Hultsfreds FK tog en planenlig seger i sin första träningsmatch. Då imponerade bland andra nyförvärvet Alexander Gustafsson. "Det märks direkt att han kommer från spel på en högre nivå", säger tränaren Sebasthian Svensson.

Hultsfreds FK vann klart i sin första träningsmatch för säsongen.

Hultsfreds FK vann klart i sin första träningsmatch för säsongen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-02-18 16:22

Vinst med 6–2 mot Ankarsrums IS. Det blev en fin start på division 4-nykomlingen Hultsfreds FK träningsmatchande. Förutsättningarna var däremot inte perfekta på Bökensveds konstgräs i Västervik.

– Konstgräset där är under all kritik. Om folk gnäller på Vimmerbys konstgräs, så ska vi inte ens nämna Västerviks. Sen blåste det en hel del också. Men det var lika för båda lagen, menar "Basse" Svensson i HFK.

Han fick se sitt lag bjuda på flera fina mål. 

– 6–2 är siffror i underkant. Med lite mer noggrannhet och skärpa så hade vi kunnat göra tio. Det viktigaste var dock inte resultatet.

Vad var viktigast?

– Inställningen och prestationen. Jag ville se att grabbarna vågade spela fotboll och att vi kan bygga vidare på det vi avslutade förra säsongen. Trots att vi ska upp en nivå så vill vi tro på vårt spel.

Många gjorde det bra i HFK. En som stack ut var Alexander Gustafsson, hemvändaren som anslutit från Myresjö/Vetlanda.

– Det märks direkt att han kommer från spel på en högre nivå, säger Sebasthian Svensson, som även berömde Oscar Karlsson och Emil Tapper.

– Oscar kliver ner som back och gör det jättebra. Emil får spela sin första match som innermittfältare och visar ett imponerande lugn i sitt spel.

Arvid Eckerstig och Ibrahim Haddar gjorde två mål vardera för HFK. Övriga gjordes av Diego Urritia och Yasin Jalil Kader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!