Nyförvärvet tvåmålsskytt när AIK vann krismötet

Bottenmötet mellan krisande storklubben AIK och Varberg på Friends arena blev en ensidig historia. Hemmalaget vann med 3–0 efter dubbla mål av sommarförvärvet Ioannis Pittas. AIK klättrar upp på säker mark i den allsvenska tabellen.

Ioannis Pittas, till vänster, slog till två gånger om när AIK vann bottenmötet med Varberg på Friends arena.

Fotboll2023-08-28 20:49

Det har inte varit AIK:s säsong så här långt. Inför kvällens match låg Solnaklubben på fel sida nedflyttningsstrecket.

Det skulle man inte göra när kvällen var över.

För det kan man tacka nyförvärvet Ioannis Pittas som satte 1–0 efter 25 minuter.

– Jag antar att det var en bra insats när jag gör två mål. En väldigt viktig seger för laget och jag är glad över att göra mål på hemmaplan, säger Pittas i Discovery+.

Dessförinnan hade Varberg hunnit med att pricka stolpen i matchens upptakt. Men bollen studsar inte Bois väg just nu. Tabelljumbon har inte gjort mål i allsvenskan sedan den 29 juli.

– Vi släpper in ganska billiga mål. Vi är dåliga i vår egen box och vi är dåliga i offensiv box. Det håller bara inte, säger Varbergs Ismet Lushaku.

Sju minuter efter ledningsmålet var överläget dubblerat. Den här gången var det Rui Modesto som utnyttjade slarv i bortaförsvaret.

En bit in i den andra halvleken tilldömdes AIK en straff. Fram klev Pittas som sköt 3–0. Det var cypriotens tredje fullträff sedan han anslöt från Apollon Limassol i hemlandet.

Fler mål blev det inte och AIK tar sig upp på 13:e plats. Varberg är fortsatt sist.