Nyholm sen poängräddare för Dif: "Livsviktigt"

Precis allt talade för ytterligare en Hammarbyseger. Men Djurgårdens Jesper Nyholm ville annat – och kvitterade i den 94:e minuten. –Det kan vara skillnaden mellan tredje och fjärde plats, säger den oväntade målskytten efter 1–1.

Jesper Nyholm kvitterade sent mot Hammarby.

Fotboll2020-10-04 16:45

Derby mellan Hammarby och Djurgården på Tele2 arena. Ett möte som historiskt sett visar på en brutal statistik till de grönvitas fördel.

Söndagens drabbning skulle – trots allt – bli ett undantag.

Hammarby ledde fram till den 94:e minuten men ändå blev det delad poäng mellan de båda Stockholmsrivalerna.

– En poäng kan visa sig vara livsviktig, det kan vara skillnaden mellan tredje och fjärde plats. En poäng är extremt viktigt, säger Jesper Nyholm som fick det sista ordet i derbyt.

Tankovic öppnade måkskyttet

Men det var Muamer Tankovic som bröt dödläget i en chansfattig första halvlek. 25-åringen var snabbast framme på en retur från målvakten Tommi Vaiho, efter ett avslut från Alexander Kacaniklic, och rakade in 1–0 från nära håll.

Där och då pekade det mesta på att Hammarby skulle förbättra sitt redan fina facit mot Djurgården med en nionde allsvensk seger av tolv möjliga på klubbarnas gemensamma arena.

Djurgården matade in inlägg efter inlägg utan framgång – men till slut kom utdelningen när man belönades med en frispark i offensivt straffområde på tilläggstid.

Kalle Holmberg stötte fram bollen till Nyholm som klippte till på ett tillslag i röran framför mål och ordnade ett sent kvitteringsjubel. Trots det var han ändå inte helt nöjd i efterhand.

– Skönt att få göra ett mål men tre poäng hade suttit finare, säger han.

"Brukar straffa sig"

Inbytte anfallaren Emir Kujovic tyckte att kvitteringen var logisk.

– De (Hammarby) ville fördriva tiden och inte spela så mycket. Det brukar straffa sig och det gjorde det i dag för dem. Det var skönt för moralen, säger han.

Det sena målet betyder att Djurgården även fortsättningsvis har Hammarby bakom sig i tabellen, tack vare bättre målskillnad.

Med åtta omgångar kvar är avståndet till en Europaplats nu fyra poäng med en match mindre avverkad för Djurgården som inte har vunnit på sex raka matcher.

– Fortsätter vi ha den här formen som vi har nu så blir det tufft men får vi det att släppa igen och kan komma tillbaka på ett vinnande spår så ser det bra ut, säger Nyholm.