Nykomlingen i serieledning efter sen vändning

Simon Sandholm spelade huvudrollen på Ekensved när Hjorted/Totebo vände och vann med 4–3 och tog över serieledningen i femman.

Simon Sandholm gjorde tre mål mot Lojal.

Fotboll2024-06-25 21:23

Lojal-Hjorted/Totebo 3–4

Oj, vilken holmgång det blev på Ekensved i nykomlingsmötet där Simon Sandholm blev tungan på vågen med tre mål för gästerna. Det sista inprickat i 90:e minuten för seger.

Sandholm satte sin prägel på matchen direkt med två mål inom loppet av drygt fem minuter. Kastriot Jashari svarade med 2–1 på straff för Lojal innan halvtid och gjorde även 2–2 i den 70:e minuten. Lojals vändning fullbordades av Deart Agushi drygt tio minuter från slutet, men det räckte inte till poäng.

Martin Degerman kvitterade nämligen och sedan klev Sandholm in som matchvinnare i slutminuten efter att laget fått till en mäktig slutforcering. Tre ytterst viktiga poäng för Hjorted/Totebo.

"Oj, vilken skön seger. Alla kan bättre än vad vi visade ikväll, men Martin Degerman ska ha ett plus för sin insats", skriver klubben på sina sociala medier.

Segern innebar att H/T toppar serien, men jagande IFK Västervik och Fågelfors möts på onsdagen. Hjorted/Totebo avslutar vårsäsongen med hemmamatch mot Södra Vi på lördag.

Södra Vi IF-HM IS 0–4

Södra Vi åkte på sin tredje raka förlust. Laget stod ändå upp väl i första halvlek och var bara i underläge med 1–0. I andra kom 2–0 tidigt och det fällde hemmalaget.

– Vi tappar modet efter det målet. HM IS vinner rättvist även om siffrorna blev lite väl stora, sa Södra Vi:s tränare Peter Magnusson.

I HM IS var det betydligt positivare tongångar. De dominerade andra halvlek klart och tog sin sjunde seger för säsongen.

– Det är klart över förväntan att vi redan har spelat ihop 21 poäng. Ikväll gör vi det riktigt bra i andra och kunde ha vunnit med ännu större siffror, sa tränaren Andreas Stejdahl.

Han gav plus till hela laget, men lyfte fram Kalle Hjelmland, Erik Stejdahl, Kristoffer Oskarsson och Gabriel Rickardsson lite extra.

Målen: Kalle Hjelmland 2 och Kristoffer Oskarsson 2.

Tjust-Hultsfreds FK 3–0

HFK lyckades inte följa upp segern mot Södra Vi senast. Tjust gjorde 1–0 efter 18 minuter och fick även in 2–0 innan halvtid. Spiken i kistan i form av 3–0 kom knappa kvarten in i andra. Sedan orkade inte HFK resa sig.Tjust fick därmed revansch på HFK som vann mötet mellan lagen i seriepremiären.

Laget får istället ladda om för ett derby hemma på Knektavallen mot IFK Tuna där hyperviktiga poäng står på spel.