Efterlängtad återkomst i femman: "Roligare fotboll"

Efter sju säsonger i lägsta divisionen är Hjorted/Totebo tillbaka i femman. Och de har höga ambitioner som nykomlingar. "Vi har spetsat truppen rejält. Även att serien ser ruggigt stark ut på förhand ska vi vara med och hugga i toppen", säger tränaren Robert Hagelin.

Fabian Ring, Simon Sandholm och Albin Kito är tre av Hjorted/Totebos nyförvärv inför återkomsten i femman.

Fabian Ring, Simon Sandholm och Albin Kito är tre av Hjorted/Totebos nyförvärv inför återkomsten i femman.

Foto: Arkiv

Fotboll2024-04-07 16:00

AVSPARK 2024

Det var stora glädjescener på Bruksliden i höstas när Hjorted/Totebo vann den avgörande kvalmatchen mot Ankarsrum och gick upp i division 5. Det blir första gången sedan 2016 som laget spelar på den nivån.

– Det är klart att jag har sett fram emot att få vara tillbaka i femman. Det är stor skillnad på fotbollen som spelas där jämfört med sexan. Flera lag bjuder till och vill spela boll. Då blir det både roligare och bättre matcher.

Årets upplaga av den nordöstra fotbollsfemman ser för övrigt riktigt het ut.

– Ja, det är ovanligt många lag som har rustat inför säsongen och som kan bli farliga. IFK Tuna och IFK Västervik ser ut att göra upp om seriesegern, men bakom dem är det flera som är med och hugger. VI ska också vara ett av dem.

undefined
Hjorted/Totebo kvalade sig upp i femman förra säsongen genom att slå Ankarsrum borta med 3-2 i den sista och avgörande matchen.

Den optimismen ser det ut att finnas fog för. Många av konkurrenterna nämner Hjorted/Totebo som en toppaspirant trots att de är nykomlingar.

– Det har jag full förståelse för. Vi har spetsat en redan stark trupp med ett par riktigt vassa spelare som kommer att gå in och göra stor skillnad.

Bland de sju nyförvärven är det förstås ett som sticker ut lite extra.  Simon Sandholms återkomst i moderklubben blir väldigt spännande. Han har samlat på sig stor erfarenhet av spel på högre nivå med såväl Vimmerby IF och Åtvidabergs FF. Närmast kommer han liksom de flesta nya spelarna från Västerviks FF.

– Han är en extremt snabb och målfarlig spelare som det ska bli väldigt roligt att se spela för oss igen efter tio år.

Hagelin och spelande tränarkollegan Jimmy Svensson kan dock få en del angenäma problem när de ska ta ut startelvorna framöver.

– Det är klart att det är hård konkurrens om platserna, men samtidigt behövs alla 17 spelare i truppen för varje match. Alla är med och bidrar.

I premiären får Hjorted/Totebo återstifta bekantskapen med SK Lojal. De tampades om seriesegern i sexan ifjol och möts nu som nykomlingar.

– Det blir en perfekt start. Lojal är ett bollspelande lag som också ser starka ut.

Resultat 2023

Kom tvåa i Division 6 Vimmerby med 40 poäng på 16 matcher. Kvalade sig sedan upp i femman.

Målsättning 2024

– Även att vi är nykomlingar så är förhoppningen att vi kan vara med och tampas om tredjeplatsen, säger Robert Hagelin.

Försäsongen

– Vi har blandat och gett en del som vanligt på försäsongen. Det har ändå gått framåt spelmässigt för varje match så vi känner oss redo för serien.

Seriefavoriter

–IFK Västervik och IFK Tuna ser klart bäst ut på förhand, men serien är väldigt stark överlag. Det finns fler lag som kan utmana om placeringarna bakom dem.

Heta nyförvärv

– Det går väl att rabbla upp allihopa egentligen då vi tagit in spelare som går in i startelvan. Men det är klart att det ska bli extra kul att se bygdens son Simon Sandholm i moderklubben igen. Albin Kito har imponerat på försäsongen. Däremot har Mehmet Tekbas spelat sparsamt så här långt. Han har haft problem med två olika skador.

Stjärnskott

– Ville Grönvall har mycket rutin för sin ringa ålder. Han har sett väldigt stark ut på försäsongen och kommer att bli en nyttig spelare för laget.

Nyckelspelare

– Det finns många förstås både i laget sedan tidigare och bland nyförvärven. En spelare som jag tror kommer bli väldigt viktig för laget är Fabian Ring. Han har karaktär och är en riktig ledargestalt.

Seriepremiär

14/4: Hemma mot SK Lojal

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!