Nykomlingen Varberg säkrade nytt kontrakt

Nykomlingen Varberg spelar i herrarnas fotbollsallsvenska även nästa år. Hallänningarna vann med 4–0 borta Östersund, en match där och tvåmålsskytten och lagkaptenen Astrit Selmani gick upp i skytteligaledning, och säkrade nytt kontrakt.

Varbergs lagkapten Astrit Selmani gjorde två mål i 4–0-segern borta mot ett formsvagt Östersund.

Fotboll2020-11-22 19:30

Östersund hade säkrat allsvenskt spel nästa säsong inför hemmamötet och Varberg.

Det hade inte bortalaget.

Men efter 90 spelade minuter plus tilläggstid stod det klart att Varberg, som slutade tvåa i superettan i fjol och därmed flyttades upp till allsvenskan, har säkrat spel i högstaserien även nästa år.

För i söndagens seriematch i Jämtland var det inget snack om vilket lag som var mest motiverat. Varbergs lagkapten Astrit Selmani, som var med och gjorde laget allsvenskt förra säsongen, satte 1–0 redan i den tredje minuten och Junes Barny fyllde på med 2–0 drygt 20 minuter senare.

I slutet av andra halvlek gjorde Selmani även 3–0 och inhopparen Robin Tranberg satte 4–0, vilket blev slutresultatet.

23-årige Selmanis två mål betydde att han gick från 12 till 14 allsvenska fullträffar den här säsongen och upp i skytteligaledning, före Malmö FF:s Isaac Kiese Thelin och IFK Norrköpings Christoffer Nyman som båda har gjort 13.

Varbergs trepoängare innebar att hallänningarna nu har 34 poäng, och lyfte förbi Östersund (33 poäng) från tolfte till elfte plats i tabellen.

För Östersund betydde nederlaget jämtlänningarnas fjärde raka förlust. ÖFK har inte vunnit sedan 3–2-matchen borta mot Sirius den 18 oktober.

IFK Göteborg, Kalmar FF, Falkenberg och Helsingborg kvarstår i den allsvenska bottenstriden.