Nykomlingens smakstart: "Har den här nivån"

Nykomlingen Gefle fick en rivstart på säsongen i superettan. Det blev seger med 1–0 borta mot Trelleborg sedan Anton Lundin slagit till redan i tredje minuten. –Kul. En bra start med en ny klubb, säger nyförvärvet från Brage.

Anton Lundin, här i Brages tröja, avgjorde för nykomlingen Gefle. Arkivbild.

Fotboll2023-04-02 15:16

Gefle IF trillade ur allsvenskan 2016 och två år senare ramlade laget även ur superettan.

Det tog fyra säsonger för klubben att ta sig upp till näst högsta divisionen igen.

Nu blev det en lyckosam comeback och efter trepoängaren gick samtliga spelare ut till den lilla tillresta Gefleklacken och tackade för stödet.

– Vi har ett spännande och bra lag. Vi har fått behålla stommen som gjorde det bra i division 1 i fjol och kryddat det med spelare utifrån. Vi visade i dag att vi har den här nivån i oss, säger anfallaren Leo Englund till Discovery+.

Anton Lundin bröstade in segermålet redan i tredje minuten på passning från Christoffer Aspegren.

Fjolårets starka nykomling Skövde, som slutade femma, fick börja den nya säsongen med förlust på bortaplan. Utsiktens Erik Gunnarsson nickade in matchens enda mål i 69:e minuten på Bravida arena.

På Jämtkraft arena fick publiken se två kanonmål när Östersund och Gais spelade 1–1.

Först fick Julius Lindberg kalasträff på ett distansskott i 36:e minuten och hemmamålvakten Aly Keita var chanslös. Gais såg ut att vara på väg mot tre poäng, men då blev hemmalagets inhoppare Chovanie Amatkarijo poängräddare när han fick drömträff på en frispark precis utanför straffområdeslinjen i 89:e minuten.