Nyman firade 100 men poängtapp mot Mjällby

Målskytt och jubilar, men också skadad. IFK Norrköping är ett lag med Christoffer Nyman på planen, ett betydligt sämre utan sin lagkapten. Mjällby hämtade upp 0–2 till 2–2 sedan Nyman tvingats byta.

Christoffer Nyman nickar in 1–0 mot Mjällby men utan lagkaptenen kvar på planen tappade hemmalaget 2–0 till 2–2.

Christoffer Nyman nickar in 1–0 mot Mjällby men utan lagkaptenen kvar på planen tappade hemmalaget 2–0 till 2–2.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2022-10-10 21:07

Norrköping saknade speluppläggaren, avslutaren och ledaren Arnor Sigurdsson – fem mål och fyra målpass på nio matcher – på grund av skada.

Det gick bra ändå.

Efter en dryg kvart spräcktes nollan hemma på "Parken".

Jonathan Levi kom loss på högerkanten och lyfte in mot ytan där Christoffer Nyman positionerat sig. 30-åringen, en av allsvenskans skickligaste huvudspelare bland anfallare, nickade oattackerad in 1–0.

Det var lagkaptenens elfte mål för säsongen – ett mål det fanns all anledning att fira lite extra eftersom det också var hans 100:e seriemål som seniorspelare.

– Det är ett bra inlägg och "Totte" är helt enorm därinne. Han är kalas att spela med. Fint att vi kunde samarbeta. Det har varit lite för lite av det i år, säger Levi till Discovery+.

"Blir lite bekväm"

Mjällby gick in till matchen med fyra raka allsvenska matcher utan seger. Till stor del en konsekvens av en mättnadskänsla när spelarna känt att klubben är på säker mark.

– Vi har gått ned oss, vilket inte får hända. Det kan bli så att man blir lite bekväm, men i kväll ska vi "steppa upp", säger anfallaren Viktor Gustafsson till Discovery+.

Så mycket "steppande" blev det inte inledningsvis, mer sprattlande. Som när Jetmir Haliti fick i väg ett vasst skott som Oscar Jansson tippade till hörna. På den nickade Ivan Kricak tätt utanför.

I takt med att fötterna fick fart jämnade Mjällby ut spelet, men i stället för en kvittering kom Arnor Traustasons 2–0 efter en timma.

Islänningens frispark touchade Mjällbys mur och ställde målvakten Samuel Brolin.

Kort senare klev Nyman av med en skadekänning. Norrköping förlorade sin fasta offensiva punkt och anfallarens hårda defensiva arbete.

2–2 med en man mindre

Mjällbys reducering genom Silas Nwankwo kom inte oväntat.

Möjligheten till en kvittering sjönk rejält när Amir Al-Ammari med fem minuter kvar fick rött kort för en ful eftersläng.

Men Norrköping, som titt som tätt saknar kollektiv, defensiv skärpa, tappade bort Carlos Moros Gracia. Spanjoren nickade in 2–2 i 90:e minuten, en poäng som Mjällby kanske inte dansade till sig, snarare slet åt sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!