Nytt allsvenskt toppjobb för Ahlerup

För ett par månader sedan fick förre vd:n för Astrid Lindgrens Värld, Mikael Ahlerup, sparken som vd för AIK. Nu är han dock klar för nästa toppjobb inom den allsvenska fotbollen.

Då i AIK. Snart i Dalkurd. Mikael Ahlerup, före detta vd för Astrid Lindgrens Världs, uppges ha klart med nästa toppjobb inom den allsvenska fotbollen.

Då i AIK. Snart i Dalkurd. Mikael Ahlerup, före detta vd för Astrid Lindgrens Världs, uppges ha klart med nästa toppjobb inom den allsvenska fotbollen.

Foto: TT

Fotboll2018-01-30 18:05

Det är fotbollskanalen.se som berättar att Mikael Ahlerup är klar som vd för nykomlingen Dalkurd FF – Borlängeklubben som efter den gångna säsongen bestämde sig för att flytta sin verksamhet till Uppsala, men kommer spela matcherna den kommande säsongen i Gävle.
Planen är att på sikt även spela sina matcher i Uppsala.

Vd-posten i Dalkurd är ledig sedan i höstas då Cego Heskali lämnade jobbet efter bara ett år. Och nu kliver alltså Mikael Ahlerup, före detta vd för Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, in och tar över, enligt fotbollskanalen.se.
– Han är klar som vd för Dalkurd. Han har träffat klubbens investerare på plats i Dubai och kommit överens om att ta över och leda verksamheten. Det kommer att presenteras på en presskonferens i Uppsala under onsdagen, säger en person med insyn i klubben till fotbollskanalen.se.

Dalkurd grundades i Borlänge 2004 och har sedan dess gått som en raket genom seriesystemet. Efter avancemanget till Allsvenskan i höstas ansåg klubben att man inte gavs de nödvändiga förutsättningarna av Borlänge kommun för att nå de högt uppsatta mål man själv har.

Dalkurd AB ägs till 49% av de kurdiska affärsmännen, tillika miljardärerna, Kawa och Sarkat Junad.
De köpte in sig i klubben 2016 med målet att Dalkurd skulle spela Champions League inom tre-fem år.
Vår tidning har sökt Mikael Ahlerup, dock utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!