Nytt hattrick av anfallaren i superform – här är veckans elva!

Höstsäsongen pågår för fullt. Matchtempot är högt. Här är vårt val av veckans elva den hår gången. Och jodå. Anfallaren från Kinda är given igen efter ett nytt hattrick.

Här är några av spelarna i Veckans elva.

Här är några av spelarna i Veckans elva.

Foto: Jens Lidesjö, Torbjörn Allvin, Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-26 08:00

Målvakt:

Jonatan Andersson, Kisa

Kisakaptenen hade förvisso inte vansinnigt mycket att göra i det ruskigt viktiga bottenmötet borta mot Derby, men när väl chanserna dök upp så gjorde han det bra. Bland annat räddade han ett friläge när Kisa tog en viktig poäng i kampen om nytt kontrakt. 

Backar:

Noah Zeylon Thoresson, Vimmerby 

16-åringen har fått sitt stora genombrott i år. Förra säsongen var det tvillingbrorsan Theo. Mot Vista stod han för en utmärkt insats och jobbade i vanlig ordning stenhårt. Är bra i duellspelet och intensiv i spelet. Verkar orka springa hur som helst och är en lagspelare ut i fingerspetsarna. 

Alexander Svartz, Gullringen

Efter en trög start på hösten plockade Gullringen poäng i svåra bortamötet mot Aneby. Detta efter 0–0. Försvarsgeneralen Alexander Svartz fick mycket beröm efter sin insats: "Han var nästan omöjlig att passera, det var en sån match av honom", sa tränaren Daniel Wernersson. 

Enock Jörgensen, Hultsfred

Ännu en 16-åring som tar plats i elvan – och en i raden av talangfulla spelare i HFK som fått chansen i år. I Hultsfreds superviktiga möte mot HM IS var han en av planens allra bästa spelare, kanske den bäste. Har ett bra driv och löser de flesta situationer på ett utmärkt sätt. 

undefined
Målilla GoIF gjorde en bra match i helgen. Elias Holmwall, till vänster, var en av de bästa.

Mittfältare:

Albin Gustafsson, Vimmerby

Har lirat back i princip hela tiden i sin nya klubb, VIF. Nu har han fått förtroendet på mittfältet och gjort det väldigt bra. Spred ett lugn mot Vista när han hela tiden var spelbar och smart sökte sig till fria ytor. Stod också för några härliga vändningsbollar och satte snyggt 2–0. 

Wilmer Sjöberg, Virserum

VSGF har många unga spelare i sitt lag, Wilmer Sjöberg är en av dem. 16-åringen hade något av sin livs bästa kväll fotbollsmässigt när han avgjorde derbyt mot Järnforsen på övertid. Och det var riktigt snyggt dessutom. Med vänstern, rakt upp i ena krysset. 

Fredric Carlsson, Frödinge

Skräll? Jovisst. FBSK svarade för en toppinsats när fullpoängaren Hebe kom på besök till Lundavallen. Frödinge, som jagar en kvalplats till division fem, vann med 4–2 och blev det första laget i år som knep poäng av Hebe. Mittfältaren Fredric Carlsson var enormt bra och dominerade mittens rike. Han fick dessutom kröna insatsen med att göra ett vackert mål. 

Sam Lenneman Söderberg, Rimforsa

Rimforsas kreative mittfältare/anfallare är i mycket bra form. Mot Sturefors öppnade han målskyttet med en tidig fullträff. Är snabb, rörlig och bra på att utmana. 

undefined
Eddie Lundin satte tre för Tuna, som vann klart mot Fågelfors.

Anfallare:

Arvid Borell, Hägerstad

Har Arvid ätit dunderhonung? I vilket fall verkar ingenting kunde stoppa Hägerstads anfallare just nu. Han är något av höstens anfallare. Det blir så när man gjort 13 (!) mål på de inledande fyra matcherna efter omstarten. Mot Kimstad blev det tre nya fullträffar. Ja, Borell är i en nästan galen målform. 

Elias Holmwall, Målilla

Den unge anfallaren har mycket i sig. Är rapp och ofta ett stort hot mot motståndarförsvaret. Mot Krokstorp var Holmwall bra igen – och stod för ett av Målillas fem mål. 

Eddie Lundin, IFK Tuna

Eddie har klivit fram som Tunas främste målgörare i år. Mot Fågelfors (5–1) gjorde han hattrick och är nu uppe i 14 mål totalt. Det ger en tredjeplats i seriens skytteliga. Lundin utmärkte sig inte bara som målskytt, utan var också duktig i själva spelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!