VIF:s sylvassa duo bakom det mesta: "Rätt så vassa"

Det är svängigt när Vimmerby IF:s damer är i farten. I säsongens andra match blev det återigen ett målkalas – och återigen vinst. "Vi har rätt så vassa anfallare", säger tränaren Pierre Brorsson efter 5–3-vinsten.

Nathalie Johansson och anfallskollegan Frida Pöder har fått en kanonstart på säsongen.

Nathalie Johansson och anfallskollegan Frida Pöder har fått en kanonstart på säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-22 20:02

Vinst med 4–3 i division 2-premiären borta mot Bankeryd. Kanske att Vimmerby IF skulle försöka dra ned på farten och spela lite säkrare i bortamatchen mot IFK Ulricehamn på lördagen.

Nja, inte direkt. Det blev full fart även nu. Däremot fick man stora problem med Ulricehamn i den första halvleken.

– Vi hade svårt att komma igång i matchen och problem med att ta oss förbi deras mittfält. De tryckte upp rätt så högt, säger Pierre Brorsson.

VIF hamnade i underläge i första, innan man kvitterade genom Frida Pöder. Samma spelare kvitterade även till 2–2 i den andra halvleken, bara fyra minuter efter att Ulricehamn gjort 2–1.

– Inför andra så pratade vi om att bara försöka få bollen över deras mittfält. När vi fick det så blev det jätteytor för våra forwards, säger Brorsson och syftar framför allt på duon Frida Pöder och Nathalie Johansson, som tillsammans låg bakom fyra av det som till slut blev fem VIF-mål.

Johansson gjorde både 2–3 och 2–4 i mitten på den andra halvleken. Stina Kägu Bragsjö satte femman tio minuter från slutet, innan Ulricehamn reducerade till 3–5.

– Det går väl inte säga annat än att vi har rätt så vassa anfallare, säger Pierre Brorsson och fortsätter:

– Kul att tjejerna lyssnar och tar till sig, så att vi sen kan förändra en matchbild. Det var en laginsats, men jag vill framför allt lyfta "Natta" och Frida där på topp samt Julia Rosin på mitten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!