Nytt ras för RIF: "Tar på självförtroendet"

Rimforsa IF:s damer har det fortsatt blytungt i division 2. Under söndagen åkte de på en ny storförlust. Det blev 7-0 till topplaget Jönköping Södra mot jumbon RIF.

Rimforsa IF åkte på en ny förlust under söndagen, och de är fortsatt utan poäng i division 2.

Rimforsa IF åkte på en ny förlust under söndagen, och de är fortsatt utan poäng i division 2.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-09-12 19:35

Sju matcher in är Rimforsa fortfarande utan poäng i damtvåan. Och under söndagen åkte de på sin andra raka förlust med siffrorna 7-0. Förra helgen var det serieledaren Borens IK som vann stort, nu var det ett annat topplag i form av Jönköping Södra. 

– Det är ett stort steg och många av spelarna har inte varit på den här nivån innan. Division 2 är en riktigt bra serie, så det är tufft. Vi försöker ändå spela stundtals, och kan ta med oss en del. Vi måste se till att lära oss av matcherna, säger tränaren Mats Andersson. 

Laget har haft problem med skador och annat på viktiga spelare. I den här matchen saknades både första- och andramålvakten och då fick Malin Stjärnborg kliva in mellan stolparna. 

– Hon gjorde det bra efter sina förutsättningar och ska ha hyllningar. Även Ea Wessén och Sofia Lindell ska ha beröm. Ea Wissén brukar spela anfallare men nu har vi flyttat ner henne som back, säger tränaren som hoppas att laget kan få någon poäng med sig framöver. 

– Det tar på självförtroendet på tjejerna när vi förlorar så här stort. Men de håller huvudet högt inför varje match och tror på det. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!