Nytt tapp för Elfsborg – åtta raka utan seger

Elfsborg fortsätter ha förtvivlat svårt att vinna matcher. Borta mot Värnamo blev det 1–1 – Boråslagets åttonde raka match utan seger. I det allsvenska bottenskiktet tog Helsingborg en blytung trepoängare borta mot Sundsvall.

Värnamos Evaldo Netinho och Elfsborgs Niklas Hult i en duell under 1–1-matchen.

Fotboll2022-08-21 17:25

27 juni besegrade Elfsborg Varberg med klara 4–1.

Sedan dess har trepoängarna i allsvenskan uteblivit.

Inför söndagen hade laget fem oavgjorda, två förluster och noll segrar – och mot Värnamo var siktet att hitta tillbaka på vinnarspåret.

Men det blev problem direkt.

I matchminut två stormade Ajdin Zeljkovic fram längs vänsterkanten och hittade Marcus Antonsson i djupled varpå Värnamos målkung placerade in 1–0. Det var Antonssons 13:e allsvenska mål för säsongen vilket ger en andraplats i skytteligan, fem mål bakom Häckens Alexander Jeremejeff.

"Uppförsbacke som vanligt"

Tidigt i andra halvlek lyckades Elfsborg kvittera tack vare ett självmål men fler mål blev det däremot inte. Matchen slutade 1–1 och lagen fick dela på poängen.

– Vi gör en ganska bra match igen. Första halvlek är vi bättre. Men som vanligt börjar vi i uppförsbacke känns det som. De gör mål på sin första chans och sen får vi jobba i uppförsbacke. Det är så det är just nu, tyvärr, säger Elfsborgs Niklas Hult i Discovery+.

Värnamo har nu fyra matcher utan förlust.

Ångestmöte i botten

Senare under dagen gästade Helsingborg Gif Sundsvall i ett rejält ångestmöte. Båda lagen är parkerade i botten av allsvenskan och är i desperat behov av poäng.

Efter 90 spelade minuter kunde man konstatera att Helsingborg lyfter i tabellen.

Benjamin Acquah satte 1–0 i 34:e minuten och i 71:a minuten utökade Arian Kabashi till 2–0. Ronaldo Damus skulle komma att reducera för Sundsvall men närmare än så kom inte hemmalaget.

Helsingborg vann med 2–1 och tar sig därmed förbi Degerfors och upp på negativ kvalplats.

Sundsvall är fortsatt jumbo på tio poäng, fyra poäng bakom Helsingborg. Degerfors är nästjumbo på tolv poäng.