Rimforsa jobbiga svit fortsätter

Det ville sig inte för Rimforsa mot Studenterna när man föll med 1-3 på hemmaplan. Lagets svaga kurva fortsätter och man tappade viktiga poäng i hopp om ta sig till kval. "Det är inte kört än", säger Mats Andersson efter förlusten.

Rimforsa svaga kurva fortsätter efter förlust mot Studenterna på fredagskvällen.

Rimforsa svaga kurva fortsätter efter förlust mot Studenterna på fredagskvällen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-09-15 21:33

Med tre omgångar kvar att spela är Rimforsa i alla högsta grad med i kampen om att nå kvalspel upp till division 2 men då krävs att man tar sina poäng. Resultaten har gått emot de senaste matcherna och det skulle inte bli annorlunda hemma mot Studenterna på fredagskvällen.

Rimforsa förlorade med 1-3 och gick miste om tre tunga pinnar. 

– Det har knutit ihop sig nu för oss när det ska avgöras. Vi skapar många målchanser men vi får inte dit bollen. All cred till Studenterna som tar vara på sina lägen. En tung förlust och det är bara att komma igen, säger Rimforsas huvudtränare Mats Andersson.

Vad är det som gör att ni inte får resultaten med er?

– Det är jättesvårt att svara på. Vi gör inga dåliga prestationer men vi har det inte lika lätt med målskörden just nu. Det är små marginaler.  Vi gör en bra första halvlek mot Studenterna och vi skapar fem bra chanser innan de gör 0-1. Sedan i andra får vi inte till det spelet som vi vill och hamnar i ett 0-3-underläge. Då såg det mer ut som att vi är på väg mot nedflyttning istället för en andraplats. Men det är inte kört än och det är bara ladda om.

Mats Andersson ville inte lyfta fram någon spelare efter förlusten. Rimforsa möter Malmslätts AIK i nästa omgång som också är med i kampen om kvalplatsen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!