Oavgjort för damerna

Vimmerby och Sils IF delade på poängen i toppmatchen på Vimarvallen. Resultet 1-1 får ses som väldigt rättvist. Matchinledningen bjöd inte på något skönspel. Det syntes att det var två topplag som spelade mot varandra.

Sara Stridh gjorde mål för VIF när de spelade oavgjort mot Sils IF. Foto: Rikard Samuelsson

Fotboll2007-05-14 06:36

Som alltid när två bra lag möts var det få luckor och lite utrymme för kreativitet. Övehuvudtaget var första halvlek väldigt händelsefattig och först i slutskedet hettade det till på allvar. Gästerna tog ledningen på en frisparksretur, sist på bollen var Johanna Elvelind.
Vimmerbys replik lät inte vänta på sig allt för länge. I femte tilläggsminuten kom nämligen kvitteringen genom Sara Stridh. Cornelia Lindgren spelade fram bollen till en fri Stridh som inte gjorde något misstag ensam med bortamålvakten. Innan domaren blåste av för halvtid hann gästerna med ett skott i ribban.
Andra halvleken inleds med lite större bollinnehav för hemmalaget. Man lyckas dock inte omvandla det i några riktigt farliga chanser.
Bortalaget Sils IF höll på att ta ledningen tjugo minuter in i halvleken men comebackande Michaela Lindblad svarade för ett fint ingripande. Båda lagen var rädda om den poängen man just då hade och det präglade matchen. Det var tillknäppt och ett fint försvarsspel från båda lagen. Lovisa Ingström gjorde ett piggt inhopp och oroade bortaförsvaret en aning.
Toppmötet slutade 1-1 och Vimmerbys revansch för de båda förlusterna föregående säsong får vänta ett tag till.