Oavgjort för Gullringen

Efter två raka segrar som ny tränare i Gullringen fick Niklas Johansson känna på första poängförlusten, detta efter 1-1 hemma mot Östria Lambohov från Linköping.

Jimmi Gustafsson gjorde Gullringens enda mål.

Fotboll2007-06-21 06:25

- Sett över hela matchen är det skönt att vi får med oss en poäng, säger Gullringens tränare efter slutsignalen.
Efter en jämn matchinledning tog hemmalaget kommandot i matchen, utdelningen kom efter fjorton spelade minuter. Högerbacken Rickard Falks vältajmade inlägg stöttes i mål av Jimmi Gustavsson, det var Gullringen-anfallarens första mål sedan hemmamatchen mot Nässjö i slutet på Maj.
- Jag ser att Falk (Rickard) slår ett inlägg så jag försöker bara nå bollen, tur att deras målvakt rusar ut, säger Jimmi Gustavsson om sitt mål.
Ett riktigt klassmål, kort och gott.
Innan halvtidsvilan skulle gästerna få till stånd en kvittering, målskytt var en av lagets bättre spelare i första halvlek, Habib Brahim. Samme Brahim som för övrigt sänkte Vimmerby i förra omgången. Ett långt inkast hamnade efter diverse skarvar och dylikt på fötterna hos Brahim som behärskat rullade in 1-1 strax innan halvtidsvilan. Hemmalaget inledde starkast men kvitteringen var absolut inte orättvis i det skedet av matchen.
Andra halvlek inleds med en dominans för gästerna Östria. Bland annat slogs en frispark klockrent i ribban bara minuter in i andra halvlek. Östrias offensiv mattades en aning när målskytten Habib Brahim byttes ut i 55:e minuten, men det var fortfarande bortalaget som skapade mest och bäst. Gullringens spel från matchinledningen var som bortblåst.
I slutminuterna skapade hemmalaget några chanser som med lite flyt kunde ha resulterat i tredje raka segern. Nu blev det istället oavgjort, matchen slutade 1-1 och nöjdast med var förmodligen hemmalaget.