Oavgjort för Tjusts damer i genrepet

I säsongens andra genrep slutade matchen oavgjort. Målskytt: Självmål. Assist: Lagsammanhållning.

Elin Andersson släppte endast en boll förbi sig i Tjusts genrep.

Elin Andersson släppte endast en boll förbi sig i Tjusts genrep.

Foto: Alexander Åhman

Fotboll2021-07-25 14:47

Efter en seriematch och ett annorlunda placerat uppehåll börjar lokalfotbollen så småningom dra igång igen. Tjust IF FF:s damer träningsspelade under lördagen mot Linköpings BK Tinnis på Hammarvallen. Slutresultatet skrevs till 1–1, båda målen i första halvlek.

Tempot var till en början intensivt, vilket också resulterade i mål för båda lagen, värmen tog sedan ut sin rätt under mitten av matchen vilket innebar att tempot drogs ner. Sporten träffade Elin Andersson efter matchen.

– Tjejerna är verkligen jätteduktiga idag, dem kämpar hela matchen och ger verkligen allt trots att det är en träningsmatch, säger Elin efter matchen.

Hur är det att spela en träningsmatch och att ha ett flera veckor långt uppehåll efter en seriematch?

– Det är lätt att reagera hårt på det, men det gör inte jag. Det är som det är, man spelar efter premisserna jag är bara glad att fotbollen är igång igen. Vår träning gör så att vi inte tappar tempot under uppehållet.

Stämningen runt matchen var härlig och publiken passade på att sitta i solen och titta på fotboll och de var väldigt imponerade av pressen som gav 1–0 ledningen till hemmalaget.

– Stämningen i laget är jättebra, alla är glada över att spela fotboll igen, vi alla längtar verkligen till att serien ska dra igång igen, avslutar Elin.

Tjust:s damer har än så länge spelat en seriematch denna säsong, den var mot Runsten-Möckleby IF, Tjust gick vinnande ur den duellen med 2–0. Nästa seriematch är den sjunde augusti, då mot Team Södermöre på bortaplan. 

Karta: Hammarvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!