Oavgjort i Kalmar: "Är väl rättvist"

Kalmar lyckades inte bygga vidare på segerraden och Halmstad fortsätter att vara svårbesegrat. Det blev delad poäng, 1–1, i det allsvenska mötet.

Kalmar och Halmstad spelade oavgjort.

Fotboll2021-08-14 19:32

Kalmar tog emot Halmstad med förhoppningen om att bygga vidare på en fin liten segersvit. Efter en imponerande 2–1-seger borta mot Norrköping i senaste omgången hade man chansen att ta sin tredje raka trepoängare, hemma mot Halmstad.

Och det började bra.

Redan i åttonde minuten fick Jonathan Ring bollen vid straffområdeslinjen. Lagkaptenen förvaltade läget på bästa sätt genom att placera in 1–0 intill stolproten.

Men Halmstad är svåra att besegra. På de nio senaste allsvenska matcherna inför mötet med Kalmar hade man bara en enda förlust – och underläget skulle man hämta upp strax före paus.

Ett fint inlägg nådde Mikael Boman i straffområdet som nickade i stolpen. Anfallaren tog dock tillvara på sin egen retur och lade in kvitteringen i nät.

Båda lagen gjorde sitt för att försöka ta ledningen i andra halvlek. Halmstads Marcus Antonsson hade ett skott tätt utanför med kvarten kvar och Kalmar hade några farliga lägen på tilläggstid – men 1–1 stod sig matchen ut.

– I andra blir det lite mer fram och tillbaka. Vi har väl de bästa chanserna men ett kryss är kanske rättvist, säger Kalmars Carl Gustafsson till Discovery.

– Vi skapar ändå många farliga lägen. Det finns potential till att göra mål och vi har chans att avgöra. Det är en jämn match. Kalmar spelar bra boll och vi ligger bra också. Det var jämnt ur det perspektivet, säger Halmstads Erik Ahlstrand.