Oavgjort i toppmötet: "Okej för båda"

Förlust i premiären. Oavgjort i säsongens andra match. Rimforsa IF hade givetvis önskat sig en bättre start på division 4. Tränaren Mats Andersson var trots allt inte allt för missnöjd med 1–1 borta mot Grebo. Snarare tvärtom. "Jag är väldigt nöjd med en poäng", säger han.

Sam Lenneman Söderberg var den som kvitterade matchen till 1-1 i den 65:e matchminuten.

Sam Lenneman Söderberg var den som kvitterade matchen till 1-1 i den 65:e matchminuten.

Foto: Erik Winell

Fotboll2023-04-21 21:57

Kopparvallen i Åtvidaberg var skådeplatsen för fredagens härliga kvällsmatch mellan Grebo IK och Rimforsa IF.

Det märktes kanske att det var två topptippade lag som drabbade samman. Försiktighet och avsaknad av heta chanser präglade den första halvleken.

– Först och främst en härlig fotbollskväll! Bra förutsättningar på alla sätt och två lag som bjöd upp. Första halvlek händer det väl egentligen inte så mycket. Vi försvarar oss riktigt bra i ett lågt försvarsspel, kommenterade Grebos tränare Pierre Johansson.

Mats Andersson, tränare för Rimforsa, delade analysen:

– Det var tillknäppt och ett ställningskrig mellan två bra lag. Vi tar för lite risker på vissa positioner under första och det blev lite för mycket defensivt tänk.

I andra blev det en annan historia. Tio minuter in i den spräckte Grebo nollan.

– De är starka på fasta situationer och gör sitt mål på en fast situation, förklarar Mats Andersson.

undefined
Daniel Rambin, Rimforsa IF, under fredagens match mot Grebo.

RIF behövde inte vänta allt för länge på en kvittering. Sam Lenneman Söderberg höll sig framme i den 65:e minuten och gjorde 1–1, vilket också betydde att Rimforsa fick med sig en pinne hem.

– Förra säsongen så torskade vi borta mot Grebo. Nu tar vi en pinne, vilket är starkt. Jag är väldigt nöjd med en poäng och på sättet som vi spelar efter vårt kvitteringsmål. Då blev vi som ett helt nytt lag och spelade så som jag är van att se oss, säger Andersson.

Pierre Johansson:

– Rimforsa hade en enda målchans. Känslan var att två topplag möttes så 1–1 var nog okej för båda.

RIF-tränaren håller inte med om att man bara hade en chans.

– Nej, haha. 3–3 i chansväg låter rimligare. Vi har bland annat tre-fyra inspel sista kvarten där vi kunde gjort mål. Jag håller inte med om det.

Grebo såg till att sätta extra hård bevakning på RIF:s Daniel Rambin:

– Både Gottfridsberg och Grebo har gjort det nu och punktat Rambin, så de har scoutat oss bra. I andra löser vi det ändå bra, menar Andersson, som gav Leo Jackeltoft, Hugo Johansson och Sam Lenneman Söderberg extra plus.

– Leo kommer in och gör sin A-lagsdebut i målet. Han är jättestabil och gör bland annat en avgörande räddning i slutet.

RIF tog därmed sin första poäng för säsongen. Förra helgen förlorade man med 3–2 i premiären hemma mot Gottfridsberg.

Ofelia Rambin ger Grebo-fikat bra betyg. Pappa Joakim, som spelar i Hägerstad, berättar att han är här bland annat för att se kusin Daniel spela.
Ofelia Rambin ger Grebo-fikat bra betyg. Pappa Joakim, som spelar i Hägerstad, berättar att han är här bland annat för att se kusin Daniel spela.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!