Oavgjort toppmöte på Vimarvallen

Trots ledning två gånger om lyckades inte Vimmerby IF bärga tre poäng i hemmamötet med Husqvarna FF. Bortalagets Sanna Gollwitzer kvitterade två gånger omoch fastställde, helt rättvist, slutresultatet 2-2 (1-1). - Jämn match, med lite tur hade vi vunnit, med lite otur förlorat, sammanfattar VIF-tränaren Jörgen Karlsson.

VIF-backen Anna Rundgren närkamp med en av Husqvarnas spelare i toppmötet på Vimarvallen.

Fotboll2008-05-12 06:15

Vimmerby hamnade i trubbel redan under uppvärmningen. Målvakten Terese Torenfälts sargade fot visade sig inte hålla för spel och som ersättare fick Åse Samuelsen, mittfältare till vardags, sätta på sig handskarna. Samuelsen gjorde en helt godkänd insats och visade prov på stort mod, men den tunna målvaktsuppsättningen är naturligtvis ett orosmoment för gulsvart.

Svag första halvlek
Under den första halvleken spelades svag, för att inte säga undermålig, fotboll från båda lagen. Inte med tanke på uteblivna målchanser, utan de få intentioner till anfallsspel som bjöds. VIF spelade oftaste långt på måfå mot sina kraftfulla anfallare, medan HFF såg anmärkningsvärt lojt ut.
Lovisa Ingström var hemmalagets klart främsta spelare under de inledande 45 minuterna. Med hennes frenetiska och obesvärade spelstil ororade hon ständigt längs sin vänsterkant. Helt välförtjänt blev hon målskytt i den fjortonde minuten på VIF: s enda nämnvärda målchans. Lisa Norén slog en strålande genomskärare som Ingström vackert kunde lobbskjuta vidare in i mål.
VIF kändes något starkare i det här skedet av matchen. De vann många närkamper och kunde stundtals trycka tillbaka HFF. Försvarsspelet fungerade klockrent men det svaga passningsspelet genererade i få riktiga målchanser.