Ödesmatch för Kisa: "Kommer inte ändra någonting"

Varje match är viktig. Ibland finns det dock några som betyder lite mer. Som den Kisa BK ska spela borta mot Torstorps IF på lördag. "Vi måste vinna och Torstorp måste vinna", säger KBK-tränaren Alberis da Silva.

Kisa BK möter tabelljumbon Torstorp i en ödesmatch.

Kisa BK möter tabelljumbon Torstorp i en ödesmatch.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-08-19 16:00

Han syftar på tabelläget i division 3-serien. Torstorp ligger sist med åtta inspelade poäng och måste plocka alla poäng man kan, för att inte åka ur. Upp till säker mark är det hela sju poäng.

Och den positionen har Kisa BK. Laget ligger åtta med 15 poäng, men har bara en pinne ned till nedflyttningsplats.

Ni förstår allvaret.

– Så är det. Det kommer verkligen inte bli någon lätt match, menar Alberis da Silva när han pratar om lördagens kamp.

Kisa kommer annars från en förlust (0–3) hemma mot serieledande Boren. En match där hemmalaget jagade en kvittering i andra halvlek, men där ett rött kort på Junior Kivumbi satte käppar i hjulet.

– Vi spelade ganska bra, även om det inte exakt var så som vi vill spela. Boren skapade en del kontringar på oss och var farliga där. I paus ändrade vi lite i vår press och bytte in Kevin (Tekeste). Då blev vi bättre och hade lägen att kvittera. Tyvärr blev det för svårt med en man mindre, menar tränaren. 

Kivumbi är alltså inte tillgänglig mot Torstorp, precis som Elias Abbasi (bortrest). Alberis da Silva vill att laget fortsätter tro på sin spelidé.

– Det som saknas är att vi kommer ihop och spelar mer som ett lag. Vi skapar många chanser och gör det bra, men måste göra det tillsammans. Sen ska vi fortsätta tro på vår idé och vi kommer inte ändra någonting.

I våras vann KBK stort mot Torstorp (5–0).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!