Ödesmatch för Vimmerby – huvudtränaren får inte coacha laget

Fem omgångar återstår av fotbollstvåan. Kolla tabellen här nedanför, så förstår du hur viktig eftermiddagens match mellan Asarum och Vimmerby är – för båda lagen. – Ska vi ha en chans att hålla oss kvar måste vi ta tre poäng, säger VIF-tränaren David Lindgren.

Mohammad Jafr Mostafa är tillbaka efter avstängning när Vimmerby idag åker till Asarum. Foto: Ossian Mathiasson

Mohammad Jafr Mostafa är tillbaka efter avstängning när Vimmerby idag åker till Asarum. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Fotboll2017-09-16 08:00

När Vimmerby och Asarum möttes på vårsäsongen hade Vimmerby ledningen långt in i matchen. Men som allt för många gånger den här säsongen flög trepoängaren sin väg i slutminuterna då gästerna kvitterade på straff.
I dag möts lagen igen. Och snacka om viktig match. Vimmerby och Asarum är två av de fyra lag som ser ut att få slåss om att undvika de båda nedflyttningsplatserna.

Och Vimmerbys IF:s tränare David Lindgren är brutalt ärligt inför dagens match i Blekinge.
– Ska vi ha en chans att hålla oss kvar är det bara tre poäng som gäller. Seger är ett måste när vi möter de övriga lagen där nere – det är rena sexpoängsmatcher. Vinner vi inte sådana matcher har vi inte i serien att göra, säger han.
– Å andra sidan; om vi vinner så har vi ändå bäddat ganska bra för oss själva inför de fyra sista omgångarna.

Efter den förnedrande förlusten med 8-0 hemma mot Lund för knappa månaden sedan har Vimmerby presterat ganska hyfsat rent spelmässigt.
– Från sidan har jag varit väldigt nöjd med de senaste matcherna. Kommer vi upp i samma nivå idag, samtidigt som vi spetsar till det lite på sista tredjedelen, så har vi stora chanser att vinna.

– Att vi har fått in Emil Herge (mittbackslån från Grebo) betyder mycket. Sedan är både Ted Åström Åberg och Jonathan Fält Öhr tillbaka också – det har gjort att vi har kunnat tätat till i försvaret, säger David Lindgren, som själv inte får coacha sitt lag i dag.

I den senaste matchen, borta mot IFK Berga, blev Lindgren nämligen visad av arenan av domaren efter att ha stigit utanför den tekniska zonen.

Istället blir det lagets assisterande tränare, Per Bäckman, som håller i trådarna i dag. I övrigt är Mohammad Jafr Mostafa tillbaka i laget efter sin avstängning.

Med ordinarie lag och en spelmässigt god trend är det egentligen bara en sak som oroar David Lindgren.
– Det handlar om att orka lyfta sig mentalt efter en bra match mot Berga, där vi ändå inte fick med oss några poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!