Ödesmatch väntar för Gullringen

Tabelläget är kritiskt och poängskörden den senaste tiden har varit allt annat än bra. Ni förstår att elljusmatchen på Gullemon i kväll mellan Gullringen och Nässjö är viktig. Oerhört viktig. - Det här är en match vi bara ska vinna, säger Patrik Wärnehall bestämt.

Fotboll2010-08-20 06:31

Kanske är det nu vändningen kommer.
Gullringen hoppas.
- Spelmässigt tycker jag vi gjorde det bra både mot Oskarhamns AIK och senast mot Assyriska. Tyvärr har det inte blivit några poäng, men det hoppas vi på nu, säger Patrik Wärnehall, en av tre herrtränare i klubben.
Om matchutvecklingen blir densamma som i våras kommer Wärnehall & Co att få jubla rejält. Då - på Skogsvallen - vann Gullringen med 3-0 sedan Daniel Gustafsson blivit tvåmålsskytt och målvakten Thomas Svensson svarat för årets mål på en utspark.
- Vi kan nog inte räkna med att Thomas gör mål igen, säger Wärnehall och skrattar lätt, en dryg timme efter torsdagskvällens lätta träningspass.
Däremot hoppas han att det nya anfallsparet, Filip Ingmarsson och Luis Camolesi, ska näta i kväll.

Leo bänkas
Det innebär samtidigt att brassen Leonardo är petad och förpassad till bänken.
- Han har fått chansen i tolv matcher och ännu inte gjort mål. Nu gör vi en förändring som vi tror på. Filip är duktig framåt och en smart spelfördelare, medan Luis sliter mycket och kan förhoppningsvis komma till lägen.
Statistiken talar för Gullringen i kvällens så betydelsefulla kamp. Hemma på Gullemon har de gulsvarta ett förkrossande övertag mot Nässjö under 2000-talet. Men nu är det ny match mot ett NFF som hittat storformen.
- Vi tittar inte så mycket på motståndet, utan vi lägger tonvikt på vårt eget spel och hoppas kunna prestera lika bra som mot Oskarshamn och Assyriska. Å andra sidan får vi gärna göra en skitmatch, bara det blir tre poäng, säger Wärnehall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!