Ödesvecka för hårt ansatt Västerviks FF

Den fina starten har sedan länge kommit av sig. Förlusterna har staplats på hög och marginalerna blir allt mindre. Under kommande veckan står Västerviks FF inför två väldigt viktiga matcher.

Magnus Fält, Västerviks FF

Magnus Fält, Västerviks FF

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-06-11 14:04

Först, på måndagskvällen, är det derby borta mot Vimmerby IF. Sedan, på torsdag, spelar man hemma mot Kisa. Båda motståndarna befinner sig, precis som VFF, i botten av tabellen. Kisa är jumbo med blott fyra inspelade poäng medan Vimmerby återfinns precis ovanför kvalstrecket med 13 poäng. VFF har jobbat in sju, hittills.

– Det går inte att undgå verkligheten utan det är två otroligt viktiga matcher för oss, konstaterar tränaren i VFF, Magnus Fält.

Laget tränade under helgen för att förbereda sig på bästa sätt inför måndagens match och förutsättningarna är goda.

– Vi har varit mycket folk i veckan jag upplever att vi tror på det vi gör. Vi åker till Vimmerby med full trupp, det starkaste vi har.

VFF och Vimmerby IF har inte stött på varandra i seriespel på många år och därför saknas derbykaraktären klubbarna emellan, menar Fält.

– För mig känns det bara som en jäkligt viktig match.

I förra omgången, hemma mot Ljungsbro, tappade VFF segern till förlust – den femte i rad – i slutskedet. Fält anar ändå en tendens till förbättring den senaste tiden.

– Ja, våra arbetsinsatser har varit bättre. Det är snarare oturen som grinar emot lite. Killarna har det i sig.

Fält själv är en passionerad fotbollsmänniska och han brinner verkligen för att den här VFF-skutan ska få rätsida igen.

– Min glöd är större än nånsin, måste jag säga. Jag tänker på fotbollen 24/7 och tycker otroligt mycket om den här truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!