IFK Tuna och HM IS toppar serien

HM IS och IFK Tuna. Där har ni de två lagen som tagit full pott i division 5 hittills. Båda lagen spelade under lördagen – och vann.

Victor Gustavsson gjorde ett av målen i IFK Tunas dramatiska seger.

Victor Gustavsson gjorde ett av målen i IFK Tunas dramatiska seger.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-04-30 16:02

IFK Tuna–Timmerbabbens IF 3–2

Det blev minst sagt dramatiskt på Tunhamra... Vid ställningen 2–2 i den 80:e minuten fick Tuna straff – men missade den.

– Vi gör mål där, men bollen hade tagit på en arm innan det och domaren blåste istället för att släppa. Så klart missar vi straffen, säger Oskar Eriksson, tränare i Tuna.

Han kunde ändå pusta ut, åtta minuter senare. Anthon Békési höll sig framme och sköt tre poäng till Tuna. Hemmalaget hade haft ledningen både en och två gånger innan det, men fick se Timmenabben kvittera båda gångerna. Victor Gustavsson och Martin Carlsson gjorde övriga mål för Tuna.

– Det var svårspelat på Tunhamra, vilket försvårade vår situation. Vi försöker spela men lyckas inte med vårt spel, vi spelar en ganska dålig fotboll. Men alla gör ett jättejobb och vi har äntligen med oss studsen i slutet, menar Oskar Eriksson.

Han berömde hela laget, men backlinjen i synnerhet. Bland annat Markus Stjernström, som vann "matchen i matchen" mot Timmernabbens duktiga forward August Norell.

IFK Tuna har nu tre raka segrar i "femman".

Fårbo FF–HM IS 0–3

Även HM IS har tre raka segrar och toppar nu serien, med bättre målskillnad än tvåan IFK Tuna. Borta mot Fårbo var det till slut inget snack om saken, även om hemmalaget var en ribbträff ifrån att kvittera strax innan paus.

– 1–1 där... Då vet man aldrig hur det går, säger HM IS-ledaren Roger Olofsson.

Rasmus Samuelssons mål blev därför den första halvlekens enda. I den andra halvleken fyllde Gibril Bah på med tvåan för gästerna. I mitten på densamma kom spiken i kistan, när Dennis Davidsson satte 0–3. 

– Fårbo hade en period på fem minuter i den andra halvleken där de fick lite tryck på oss. Men överlag hade vi bra koll. Sen var det en svårspelad plan, vilket gjorde att det var väldigt mycket kamp och ställningskrig. Vi hade trots det mer boll och skapade fler chanser också, menar Olofsson, som givetvis är nöjd över starten hans lag fått i år.

– Jag sa det till grabbarna, att "ni kan titta på tabellen i ett par timmar, sen glömmer vi den". Det är nästa match som räknas. Givetvis är det mycket skönare när man vinner och det blir en helt annan harmoni i truppen.

Kristoffer Oskarsson, Dennis Davidsson och Jonatan Green fick extra beröm i HM IS.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!