ÖFF avvaktar – sätter inget datum för seriestart

Samtliga seniorserier i Östergötland är pausade tills vidare, efter att coronarestriktionerna förlängts. "Så fort vi får tillstånd att dra igång öppnar vi upp för matchspel", säger Carro Phalén, tävlingsutvecklingskonsulent på Östergötlands Fotbollförbund.

Fortsatt paus för fotbollen i Östergötland.

Fortsatt paus för fotbollen i Östergötland.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-04-23 16:20

Efter regeringens besked om förlängda restriktioner till 17 maj är som bekant stora delar av idrottsverksamheten fortsatt satt på paus. För ungdomsfotbollen i Östergötland gäller nu det här: seriestart 22–23 maj eller så fort restriktionerna tillåter. Beslut tas i mitten av maj eller när klartecken ges. Vårens eventuella matcher spelas utom tävlan och utan tabellräkning även för 13–19 år. 

– Viktigt att vi snart kommer igång. Inte minst med ungdomsidrotten som betyder så mycket för våra barn, säger Carro Phalén, som är tävlingsutvecklingskonsulent på Östergötlands fotbollförbund.

Sedan i slutet av februari har det varit totalstopp för tävling för barn och unga vilket slagit hårt. 

Även samtliga seniorserier i Östergötland är pausade och där arbetas just nu med två veckors framförhållning.

– Där finns inget datum satt på samma sätt. Men så fort vi får tillstånd att dra igång öppnar vi upp för matchspel. Har vi inte möjlighet att komma igång med seriestart i slutet av maj tvingas vi spela enkelmöten även den här säsongen, säger Phalén.

Smålands Fotbollförbund har däremot valt att sätta 22–23 maj som nytt startdatum för sina seniorserier. Och precis som i Östergötland så är det enkelmöten som gäller i Småland om matchspel inte tillåts i maj. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!