Serieledande VIF tappar offensiv kraft i höst

Från en serieledare till en annan. Ja, det steget tar en av Vimmerbys offensiva krafter i höst. "Vi har accepterat att "Vlado" (Vladimir Radak) lämnar oss", säger David Lindgren i VIF.

Vladimir Radak kommer att lämna Vimmerby IF för spel i Hemgårdarnas BK.

Vladimir Radak kommer att lämna Vimmerby IF för spel i Hemgårdarnas BK.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-07-20 13:13

Han kom från Hultsfreds FK inför säsongen 2021. 

Nu står det alltså klart att 20-årige Vladimir Radak lämnar VIF. Under våren gjorde han bland annat tre mål. 

Varför byter du klubb?

– Jag ska plugga till socionom i Norrköping i höst och bo i Linköping. Det blir för jobbigt att pendla till Vimmerby då. Sedan fick jag tipset att spela i Hemgårdarnas BK av Ilhan Pepeljak (tidigare SK Lojal), säger Radak. 

Linköpingsklubben som toppar division fyra västra, en pinne före stadskonkurrenten Hjulsbro IK, har haft en liknade vårsäsong som Vimmerby. Och det är ingen överraskning. Hemgårdarna har ett starkt lag, som återigen tränas av förre Kisatränaren Greger Johansson. 

– Jag känner Greger sedan innan då vi hade kontakt med varandra när han var tränare i Kisa. 

Vad tycker du om tiden i VIF?

– Mycket bra, både fotbollsmässigt och med killarna i laget. 

Så här säger David Lindgren om att tappa mittfältaren:

– Det är framför allt en spelare med stor potential, som kanske inte fick ut max förrän nu i slutet av våren. Det är en go kille. Samtidigt innebär det att det finns en plats att fylla och vi har många andra unga duktiga killar som är redo.

Är det någon annan som lämnar?

– Inte vad jag vet nu, men det är klart att det alltid kan finnas någon som ska börja studera på annan ort.

David Lindgren är av förståeliga skäl nöjd med vad herrlaget presterade under våren. VIF toppar tabellen, fyra poäng före Tranås FF med en match mer spelad. 

– Spelmässigt kände vi att vi lärde oss saker hela tiden i början av säsongen, men där vi ändå fick med oss resultaten. Enda plumpen är Höredamatchen och de tappade poängen mot Djursdala. Sett till spelet och alla målchanser vi skapade så är det klart att vi är nöjda så här långt. 

Hur ser uppladdningen ut inför hösten?

– Vi har två rena träningsveckor innan höstpremiären mot Djursdala. Det känns bra att vi har den tiden för att kunna spetsa till det.

Hur ser du på att ni börjar med derby direkt?

– Det kan inte bli så mycket bättre. Vi vet att DSK kommer att kämpa om varje millimeter på plan och kommer göra allt för att försöka få med sig ett bra resultat mot oss igen. Vi måste vara på tårna direkt.

Matchen kommer att spelas på Dalavallen 12 augusti, där vårens möte på Arena Ceos slutade 2–2. 

Vimmerby IF kommer då att få klara sig utan Vladimir Radak. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!