ÖFK säger upp scout inför Ghoddos-domen

Östersunds FK säger upp scouten Brian Wake från och med nästa säsong. Anledningen är det överhängande hotet om transferförbud och böter efter Saman Ghoddos-affären. –Sannolikheten är mycket stor att vi blir dömda i Cas, säger Leif Widgren i ÖFK:s sportkommitté till Östersunds-Posten.

Saman Ghoddos och Östersunds dåvarande ordförande Daniel Kindberg. Arkivbild.

Saman Ghoddos och Östersunds dåvarande ordförande Daniel Kindberg. Arkivbild.

Foto: Mats Andersson

Fotboll2020-07-24 17:00

Saman Ghoddos lämnade Östersund 2018 för spel i franska Amiens, men anklagades för att ha brutit ett redan påskrivet kontrakt med spanska Huesca. Något som både Ghoddos och ÖFK straffats för.

Spelaren fick 43 miljoner kronor i böter, medan ÖFK belades med transferförbud i två fönster. Domen har överklagats till idrottens skiljedomstol Cas.

– Sannolikheten är mycket stor att vi blir dömda i Cas till transferförbudet på två fönster. Beroende på hur det blir kan vi få förbudet nu i höst och i januari, eller så blir det januari och augusti nästa år, säger Leif Widgren till ÖP.

Klubben kan eventuellt bli skyldig att betala delar av bötesbeloppet och har avsatt tio miljoner kronor för ett sådant scenario. Med en redan ansträngd ekonomi är man i behov av att spara pengar, vilket gör att Wake kommer att få lämna sin post efter säsongen.

– I det sportsliga är vi inne på att vi måste dra ner kostnader för att få trovärdigheten tillbaka, men det viktigaste vi har framför oss är att dra in pengar. Det är vad vi måste jobba efter hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!