Ohlsson hyllar fansen och tillfälliga tränarna

AIK-spelarna buades ut och möttes av visselorkaner från supportrarna efter 2–2 mot IFK Göteborg. Samtidigt hyllade "Änglarnas" fans sina spelare. Skillnaden i tabellen är hårfin, skillnaden i stöd påtagligt. –Jag tycker att de har slutit upp grymt bra, säger Göteborgs mittfältare Sebastian Ohlsson.Samtidigt slår han fast att han vill att tränarduon William Lundin och Alexander Tengryd får stanna.

Sebastian Ohlsson hyllar IFK Göteborgs supportrar och vill att klubben behåller William Lundin och Alexander Tengryd som tränare.

Sebastian Ohlsson hyllar IFK Göteborgs supportrar och vill att klubben behåller William Lundin och Alexander Tengryd som tränare.

Foto: Anders Wiklund/TT

Fotboll2023-05-15 22:22

På andra sidan Friends arena mötte IFK Göteborgs spelare och tillresta fans varandra efter matchen.

Fansen hyllade spelarna för poängen. Spelarna tackade för stödet.

– Vi har haft ett jävla stöd. Det har varit sjukt bra. Visst var fansen besvikna efter våra fyra raka förluster i början, men det var vi också.

– Vi har verkligen inget att klaga på, säger Sebastian Ohlsson.

Tränaren William Lundin fyller i:

– Våra supportrar har varit fantastiska sedan match ett och har kommit till träningarna och pushat oss. Jag är extremt stolt över våra supportrar i IFK Göteborg.

Takter från tiden i Örgryte

Sebastian Ohlsson har ensam producerat fyra av Göteborgs nio mål hittills i allsvenskan – och det i ett lag som innehåller spelare som Marcus Berg och Gustaf Norlin.

Mittfältare Ohlsson är själv förvånad.

– Jag plockar kanske fram det från den gamla Öis-tiden, när jag var ytter till vänster. Kul att att få dunka dit några. Det ger självförtroende och kul att hjälpa laget, säger 29-åringen.

TT: Fyra raka utan förlust nu. Känner ni att ni är på rätt väg?

– Jag tycker att vi blir bättre och bättre. Bitarna faller på plats mer och mer. Vi bytte tränare precis före säsongen. Då tar det tid, säger han.

Vill behålla tränarna

Ohlsson tycker inte att klubbledningen ska gå över ån efter en ny tränare när man har William Lundin och Alexander Tengryd, än så länge tillfälliga ersättare till tidigare sparkade Mikael Stahre.

De kan gott får stanna, anser Ohlsson.

– Jag är skitnöjd och tycker inte att det finns någon anledning att byta. De har laget bakom sig.

– Jag tycker det är dumt att byta tränare.

Lundin om stödet från spelartruppen:

– Vi känner att vi har förtroende från spelartruppen och får bra gehör för de delar vi vill implementera. Vi kör på tills något annat sägs, säger han.

IFK Göteborgs supportrar.
IFK Göteborgs supportrar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!