Ohlsson tillbaka – men tvingades byta igen

Sebastian Ohlsson var tillbaka i IFK Göteborgs startelva. Men det höll inte ens en halvlek. –Fast jag låg ju bakom ett mål, så det var väl en bra chansning, säger han.

Sebastian Ohlsson tvingades bryta ångestmatchen mot AIK i första halvlek.

Fotboll2023-11-06 22:45

Sebastian Ohlsson har varit en av IFK Göteborgs bästa spelare den här säsongen – när han kunnat spela.

Men bland annat en fraktur i benet har hållit "Blåvitt"-stjärnan borta under stora delar av den kriskantade säsongen.

I ångestmötet mot AIK var han tillbaka från start, men tvingades halta av med stora smärtor några minuter före pausvilan.

– Det är frakturen i benet som jag haft, jag fick väl någon liten smäll, till slut när jag haltar runt är det bättre att gå av och få in någon som kan leverera bättre, säger han.

I det läget stod det å andra sidan redan 1–0 till IFK Göteborg, sedan Sebastian Ohlsson skickat in ett hårt skott i mål via AIK-backen Sotirios Papagiannopoulos.

– Det finns ju alltid en gräns för smärtan, man ska kunna leverera också. Men antingen spelar jag 30 minuter i slutet eller 35 i början, säger han om chansningen att starta matchen trots den långa skadefrånvaron.

– Och nu låg jag ju bakom ett mål.

Efter 1–1 mot AIK är IFK Göteborg fortsatt illa ute. Sebastian Ohlsson räknar dock med att kunna spela i sista omgången, borta mot Varberg på söndag.

– Målet är att spela på söndag igen, jag får köra lite ismaskiner och skit, säger han.

– Det blir som en final igen. Vi ska åka dit och vinna den matchen och stänga ner det här jävla året.