Oj, vilken match – Stina låg bakom fem av sex mål

Tre mål och två lyckade framspelningar. Stina Kägo Bragsjö var verkligen glödhet för Vimmerby IF när de vann med 6–1 borta mot Eksjö. "Vi spelade väldigt bra i första och jag många fina bollar att jobba på. Det underlättar", sa hon efter matchen.

Stina Kägo Bragsjö inledde målskyttet för Vimmerby IF när laget vann stort borta mot Eksjö.

Stina Kägo Bragsjö inledde målskyttet för Vimmerby IF när laget vann stort borta mot Eksjö.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-18 15:40

Vimmerby åkte på säsongens första förlust i förra omgången. Borta mot bottenlaget Eksjö hade de läge att studsa tillbaka snabbt. Och det gjorde de verkligen.

Mycket tack vare Stina Kägu Bragsjö.

Hon satte ett rejält avtryck på matchen som helhet och första halvlek i synnerhet.

Efter dryga kvarten spräckte hon nollan och två minuter senare var 2–0 ett faktum.

– Det var skönt att vi fick med oss ett par tidiga mål och kunde bygga vidare på det.

Vera Andersson stack sedan emellan med 3–0 innan Stina Kägo Bragsjö agerade framspelare till Frida Pöders 4–0. Innan halvtid klämde Kägu Bragsjö dessutom till med 5–0.

Var det något av målen som stack ut?

– Nej, inte direkt. Det var fint förarbete till alla. Två av dem kunde jag i princip bara peta in och vid det tredje löpte jag mig fri.

I andra halvlek slog VIF av på takten, men Stina Kägu Bragsjö bidrog med en framspelning till när Frida Pöder gjorde 6–0 i slutminuterna.

– Stina gjorde det väldigt bra idag. Hon hittade rätt position och kom i bra lägen gång på gång, sa VIF-tränaren Pierre Brorsson som var helnöjd med det mesta.

Förutom att laget släppte in 6–1 i sista minuten.

– Det var väldigt retligt. Vi går inte dit riktigt. Men annars var det väldigt stabilt. I första halvlek gör hela laget det kanonbra. Sedan krånglar vi till det lite i andra och börjar hålla i bollen lite extra istället för att spela på ett och två tillslag. Sedan kunde vi lufta hela bänken och vila ett par spelare i andra också. Det behövs med tanke på att vi har tuffa matcher framöver.

Brorsson gav beröm till hela laget men ville plussa lite extra för Stina Kägo Bragsjö och Frida Pöder. Dessutom gjorde Svea Backstad en stark insats på mittfältet.

undefined
Svea Backstad gjorde en riktigt bra match på mittfältet för Vimmerby IF.

Segern förde upp Vimmerby IF i serieledning tack vare att Skultorp förlorade med 2–1 hemma mot Bankeryd efter att ha släppt in mål sent.

– Det hade jag inte koll på, men det är ju kul att vi leder serien, sa Stina Kägo Bragsjö som var nöjd med att laget hittade tillbaka snabbt efter förra veckans förlust.

– Ja, det behövde vi verkligen. Vi hade en bra träningsvecka bakom oss nu och hittade spelet på ett helt annat vis.

Hur ska du fira segern?

– Jag är faktiskt på väg till Stockholm. Det blir inte Taylor Swift utan det är derbyt mellan Hammarby och AIK som lockar på söndagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!