Två vinnare möts när VIF premiärspelar hemma

Bajen har sin ramsa: "Öka takten sista kvarten". Det var något som Vimmerbys herrar tog fasta på i seriepremiären borta mot Malmbäck, då de vände och vann. Nu väntar tidigt toppmöte mot Höreda.

Joakim Storm satte den efterlängtade kvitteringen i premiären mot Malmbäck. Nu väntar hemmapremiär mot Höreda på Arena Ceos för Storm och hans lagkamrater i VIF.

Joakim Storm satte den efterlängtade kvitteringen i premiären mot Malmbäck. Nu väntar hemmapremiär mot Höreda på Arena Ceos för Storm och hans lagkamrater i VIF.

Foto: Maja Allvin

Fotboll2022-04-21 16:05

Höreda, strax utanför Eksjö, är inget lag som är en vanlig återkommande gäst på Arena Ceos. 

På fredag är det dags. Och det är faktiskt en supertidig seriefinal som väntar. VIF vann med 3–1 mot Malmbäck. Höreda GIF segrade mot Tenhult med 3–2. 

För Vimmerby var det långt ifrån en enkel och behändig resa mot tre poäng. Laget var länge i underläge med 0–1. 

Kändes det frustrerat från tränarhåll?

– Nja, inte jättefrustrerande, men visst satt det hårt åt. Deras målvakt var bra och det tog ju lång tid innan vi lyckades göra mål, säger Patrik Gunnarsson. 

När väl ettan kom genom Joakim Storm i matchminut 75, dröjde det inte länge innan 2–1 (Haris Dreco) och 3–1 (Vladimir Radak) kom. 

– Jag räknar med att det kommer se ut så här i matcherna i år. Det kommer bli tufft. Samtidigt är det jäkligt skönt att vi vände och visade för oss själva att vi jobbade hårt ända in i kaklet – och att det gav resultat. Det tar vi med oss mot Höreda. 

Förra säsongens enda möte, då på Höredavallen, slutade 1–1. 

Patrik Gunnarsson säger att han räknar med att ha de flesta spelare tillgängliga till matchen, trots att vissa spelare dragits med sjukdomsbesvär. Han ser fram emot en hemmapremiär – på hemmaplan. 

– Det blir min första på Ceos. Förra året spelade vi de första matcherna i Storebro.

Nu väntar konstgräs. 

– Det ser jag som en klar fördel för oss. Vi är vana vid det hårda underlaget och att det studsar en hel del. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!