Ola räddade poäng på stopptid

VIF hade matchen i sin hand - men tappade den. Då klev Ola Lindblom fram och räddade en poäng borta mot VMA. 3-3 efter en lika galen som hänförande tillställning. - Jäkligt skönt, säger målskytten.

Fotboll2010-07-29 06:37

En mycket sevärd och dramatisk match på natursköna Arkelstorps IP slutade 3-3 (1-1). Ola Lindblom blev stor hjälte för bortalaget, som var på väg mot en annan typ av blytung förlust mot VMA än 2-9-förnedringen senast. Jimmi Gustavsson skarvade ett långt inkast och där dök Lindblom upp och petade in 3-3. Väntat? Nej. Rättvist? Ja.
- Jag vet inte hur många som var på den bollen, men jag kom perfekt till den och fick på en fot. Det var jäkligt skönt, det var vi värda, säger poängräddaren.

Lindström skadad
Det var annars VMA som inledde bäst. Den rakt igenom superkompetente Andreas Grahm visade att han inte tappat målsinnet över sommaren och gjorde 1-0 redan efter en kvart.
Kort efter målet åkte VIF:s högerback Sebastian Lindström på en mycket ful tackling. Hemmalagets Rasmus Lundin kapade Lindström, som tvingades utgå, men straffades bara med ett gult kort.
- Det var ett överfall, horribelt... Vi saknade Lindströms uppspel, men Jim (Halvorsen) går in på en ovan position och gör det bra, kommenterar Tommy Svensson-Pöder.
Därefter svängde matchen en första gång. VIF tog över och skapade flera hyperfarliga målchanser. Jimmi Gustavsson var alert men behövde två lägen för att få in kvitteringen. Först missade han i princip öppet mål, minuterna senare hade han turen på sin sida - och vallade in 1-1 via en hemmaback.
Jimmy Svensson hade bästa möjligheten för ett ledningsmål före paus, men soloräden slutade med ett lamt avslut.