Om tiden i klubben: "Vi har haft så roligt"

För fem år sedan fick ett gäng polare snilleblixten att starta en ny fotbollsklubb. BK Boston. Nu är risken uppenbar att det inte blir något spel 2021. "Vi får ta ett slutgiltigt beslut innan årsskiftet", säger Jens Lidesjö.

För fem år sedan startades BK Boston. Nu finns det risk för att föreningen inte har ett lag till nästa säsong.

För fem år sedan startades BK Boston. Nu finns det risk för att föreningen inte har ett lag till nästa säsong.

Foto: Privat

Fotboll2020-12-09 21:00

Han är en del i det "gäng" som en decemberdag satt och snackade fotboll i cafeterian på Vimmerby Gymnasium. Tankarna konkretiserades och utmynnade snart i att en fotbollsklubb hade bildats. 

– Vi pratade om vad vi egentligen ville göra med vår fotboll. Många av oss spelade i olika lag och de flesta hade tidigare spelat ungdomsfotboll i Vimmerby IF. Någon tyckte att vi skulle starta en egen klubb och spela tillsammans igen. Vi tog kontakt med Pelle Strömsten och Kim Wickström och med deras entreprenörsanda och kontakter blev det klart. BK Boston bildades. 

Det är fem år sedan.

Nu är det en annan tid – och helt andra förutsättningar. 

– Det har hänt mycket under de här åren. Problemet är att nästan ingen av oss som var med och startade Boston och som kanske har störst kärlek för klubben, bor kvar i Vimmerby. De flesta har flyttat. Och det är ju kul på sitt sätt, att många vill testa sina vingar. Bekymret för föreningen är det inte finns någon stabil grund att stå på i Vimmerby, säger Lidesjö och fortsätter:

– De flesta vill säkert att klubben ska fortsätta, men rent praktiskt och organisatoriskt blir det svårt. Pelle Strömsten gör och har gjort vad han kan. Nu inser man verkligen hur viktiga eldsjälarna är för föreningslivet i Sverige. De som alltid ställer upp för sin klubb och gör det möjligt att ha en verksamhet igång. 

Flera spelare har lämnat BK Boston och vissa är på väg bort. Bristen på spelare kan bli Bostons fall. 

Hur är läget nu?

– Det har inte hänt så mycket den senaste tiden, utan läget är oförändrat. Det känns såklart jättetråkigt att det är som det är, men samtidigt måste man kanske komma till insikt att var sak har sin tid. Därmed inte sagt att vi fattat beslut om att inte ha ett lag 2021, säger Lidesjö och fortsätter: 

– Hur det nu än blir, så har vi haft flera roliga år tillsammans. Många var kritiska till att vi skulle starta BK Boston, men om inte vi hade skapat klubben, så hade många inte spelat fotboll överhuvudtaget. Vi ser det som så att antingen har vi fått spelare att börja spela igen, eller fått dem att fortsätta. Och det är positivt. Det känns också som att vi blivit mer accepterade de senaste åren. 

Jens Lidesjö berättar att ett alternativ som diskuterats är att göra en sammanslagning med en klubb. I detta fall SK Lojal, som är i ett liknade läge som BK Boston. 

– Det ligger på bordet och har varit på förslag, men nja...så mycket mer än så är det inte. Det ska mycket till. Lyckas vi inte hitta en lösning så är det ändå inte säkert att föreningen läggs ner. Det kan ju bli en återstart med ett seniorlag längre fram, men just nu ser det inte ljust ut för att vi ska komma till spel nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!