Rimforsa söker den bästa lösningen

Fortsätta träna Rimforsas damlag, byta till herrlaget – eller kliva av? Mats Andersson funderar för fullt. Så här säger fotbollssektionens sammankallande Mikael Philipsson i frågan: "Vi får se hur föreningen kan lösa det på bästa vis".

Mikael Philipsson är sammankallande i Rimforsa IF:s fotbollssektion som funderar på vilka som ska leda klubbens lag till kommande säsong.

Mikael Philipsson är sammankallande i Rimforsa IF:s fotbollssektion som funderar på vilka som ska leda klubbens lag till kommande säsong.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-10-27 09:00

Rimforsas herrar och damer lyckades rädda nytt kontrakt i sista omgången. Nu jobbar klubben vidare mot nästa säsong.

Tidigare har vi berättat att Erik Svensson valt att kliva av uppdraget som tränare för herrlaget. Damlagets tränare Mats Andersson funderar som sagt i sin tur om han ska fortsätta med damerna, ta över herrlaget eller kliva av helt.

– Mats har lett damlaget framgångsrikt under fyra år. Det kan vara dags för ett skifte och då är herrlaget ett alternativ för hans del, säger Mikael Philipsson som är imponerad av bedriften som damlaget lyckades med då de höll sig kvar som nykomlingar i division två.

– Vi tappade några spelare i början av säsongen och fick ersätta dem med yngre förmågor från de egna leden. Det är tufft att kliva in direkt i seniorfotbollen på det viset så laget gjorde det väldigt bra. Nästa år har de bättre förutsättningar när de blivit ett år äldre. Sedan kan de förhoppningsvis få göra en ordentlig försäsong som inte störs av corona och få spela en hel säsong.

När sporten pratade med Hanna Hellström inför slutskedet av säsongen efterlyste hon en tydligare satsning med ökad träningsdos och värvning av spelare utifrån för att klubben skulle lyckas etablera sig i division två. Så här tycker Philipsson om det: 

– Vi har en lista på spelare som vi vill bjuda in för provträning, men den bistra sanningen är att det är betydligt svårare att locka tjejer att komma till Rimforsa och spela från exempelvis Linköping än vad det är med killar. Vad det gäller träning finns det inget som hindrar att vi tränar tre eller fyra gånger i veckan, men då krävs det också en betydligt högre träningsnärvaro för att det ska vara någon mening med det.

Rimforsas herrar klarade nytt kontrakt i fyran efter en stark avslutning på serien.

– Vi hade betydligt högre ambitioner inför säsongen, men drabbades tidigt av flera skador. Sedan hade vi en ganska hård linje när det gällde att man inte skulle träna och spela om man var det minsta snuvig och valde att inte byta om gemensamt under hela säsongen. Där tappar man en stor del av det sociala umgänget som vi bygger vår verksamhet kring. Jag ser en stor potential i laget vi har och det finns även en stor revanschlust hos spelarna.

Och hur det blir med Mats Andersson återstår att se...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om