Grannlagen drabbar samman: "VIF är min stora favorit"

När ett förmodat bättre motstånd väntar så vill Västerviks FF:s tränare se sitt lag starta matchen bättre jämfört med senast. Vimmerby IF:s Patrik Gunnarsson ser fram emot utmaningen mot VFF. "Det är alltid utvecklande och inspirerande att spela mot lag i divisionen över".

Amel Kominas Västervik ställs mot Ahmed Tarabeihs Vimmerby på lördag eftermiddag.

Amel Kominas Västervik ställs mot Ahmed Tarabeihs Vimmerby på lördag eftermiddag.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-03-19 08:00

Fjolårets säsong slutade med en fjärdeplats för både Västerviks FF (division tre) och Vimmerby IF (division fyra). På lördag möts lagen i en träningsmatch. 

– Alltid roligt att spela mot lag som är lite närmare, det blir lite mer kamp och man känner till varandra på ett helt annat sätt, säger Patrik Gunnarsson, tränare i Vimmerby IF.

Västervik gjorde en imponerande säsong seriemässigt och Vimmerbylaget förväntar sig en tuff match på lördag.

– De ska ju egentligen slå oss. Men det är alltid utvecklande och inspirerande att spela mot lag i divisionen över. Det är kul att vara lite underdogs. Vi försöker hitta ett vinnande koncept.

VIF har vunnit tre av sina fyra matcher under försäsongen.

I söndags spelade däremot Västerviks FF sin första träningsmatch när Gullringen besegrades, men det var ett trögstartat VFF. Det var först efter pausen som laget tog hand om matchbilden.

– Ett problem vi hade förra året var att vi var väldigt trögstartade i de flesta matcherna oavsett förutsättningarna. Jag hoppas att vi kan visa direkt att vi är igång och snart är redo för seriespel. Vi kommer göra några taktiska förändringar som gör att vi är mer på tårna från start, säger VFF:s tränare Jimmy Svensson.

Vad kan du ta med dig från första matchen?

– Jag tycker att i andra halvlek så såg många intressanta saker som vi hade förra året. Nu gjorde vi till en viss del de saker som vi har tittat på under försäsongen. Det finns ett par godbitar att ta med sig från andra halvlek, svarar Jimmy.

I säsongens andra träningsmatch väntar alltså Vimmerby IF på lördagseftermiddagen på Bökensved.

– Även om Gullringen var över förväntan så tror jag att det här en uppväxling av motstånd. Vimmerby är min stora favorit till att plocka hem fyran, så det här blir en tuff match, menar Jimmy Svensson.

Det blir några ändringar i VFF jämfört med matchen mot Gullringen. Målet kommer att vaktas av Albin Liffner eftersom Isac Hildingsson dras med skadebekymmer. Amel Komina kommer att spela från start. Det kan eventuellt blir debut i VFF-tröjan för nyförvärvet från IFK Västervik, Nils Alfonsson. Beslut tas innan matchstart.

* Sporten direktsänder matchen på www.vimmerbytidning.se med start kl 13.55.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!