Ordföranden om tränarens avgång: "En jätteöverraskning"

HFK-tränaren Peter Jaldefeldt valde att bryta sitt kontrakt i förtid. Det var klubben inte förberedda på. "Jag hoppas vi kan gå stärkta ur det här", säger ordföranden Patrik Stenbäck.

Patrik Stenbäck, ordförande i Hultsfreds FK.

Patrik Stenbäck, ordförande i Hultsfreds FK.

Foto: Olof Carlsson

Fotboll2020-09-14 12:30

I torsdags bestämde sig Peter Jaldefeldt för att kliva av som huvudtränare för Hultsfred FK:s damlag. 

– Jag var i klubbstugan och damerna skulle ha träning. Då kom Peter in och sa att han lämnar föreningen med omedelbar verkan av personliga skäl. Jag har inte rätt att fråga om varför, utan jag vet bara att han hade kontrakt till den 28 september, säger HFK:s ordförande Patrik Stenbäck och fortsätter:

– Jag känner inte Peter på så sätt och jag såg ingen anledning att försöka motivera honom till att vara kvar. Han tillför inte klubben någonting om han känner att han inte vill vara kvar. Så givetvis gick vi med på det. Peter gav mig nyckeln till klubbstugan och sa tack och hej.

Detta var ett besked som Stenbäck och HFK inte hade kunnat förutse.

– För mig var det här en jätteöverraskning. Av det jag kunnat läsa till mig i media så trodde han verkligen på gänget, så det var överraskande. Eftersom jag inte känner personen så kan jag inte värdera de privata orsakerna bakom beslutet men det är ett val han gjorde och det står jag bakom, säger ordföranden. 

Hur går ni vidare efter det här?

– Jag hoppas att vi kan gå stärkta ur det här och vända det till något positivt. Martin (Rydén), Per (Tuvesson) och Ove Ingemarsson kommer att leda laget i de avslutande matcherna. Sedan vet jag inte om vi ska rekrytera internt eller externt. Damlagstränare växer ju inte på träd. 

Hur har spelartruppen reagerat på beskedet?

– Jag har faktiskt inte hört något om det och vet inte om de blev ställda. Men det är unga tjejer och de går vidare, även om de kanske funderar på vad det kan bero på. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!