Kvinnlig ordförande på väg att bli tradition

Niina Lynbech lämnade i söndags över ordförandeskapet i Gullringens GoIF. Ersätter gör Jessica Eriksson. "Det känns bra och extra kul att vi har en styrelse där fyra av sju ledamöter är kvinnor", säger Niina Lynbech.

Niina Lynbech har lämnat över ordförandeskapet i Gullringens GoIF till Jessica Eriksson.

Niina Lynbech har lämnat över ordförandeskapet i Gullringens GoIF till Jessica Eriksson.

Foto: Privat

Fotboll2022-03-07 16:00

När Niina Lynbech tillträdde för tre år sedan var hon den första kvinnliga ordföranden i klubbens snart 90-åriga historia. När hon tackade för sig i samband med klubbens årsmöte i söndags tog Jessica Eriksson över ansvaret.

– Det är väldigt kul att vi kan fortsätta med en kvinna vid rodret. Dessutom är fyra av sju i styrelsen kvinnor numera. Förr var det mer praxis med sex män och en kvinna så det är roligt att det har vänt på det viset.

Föreningen har runt 300 medlemmar totalt. Verksamheten har under de två senaste åren präglats av pandemin och dess restriktioner.

– Vi har känt av det som alla andra. När smittspridningen var som värst fick flera träningar ställas in. Restriktionerna gjorde att de två senaste säsongerna spelades med enkelserier så det blev färre matcher. Dessutom har vi fått spela inför tomma läktare eller med begränsad publik. Det tycker alla är tråkigt för publiken är en stor del av känslan kring matcherna.

Hur har klubbens ekonomi påverkats?

– Vi har ändå lyckats göra plusresultat de senaste två åren. För 2021 blev överskottet runt 90 000 kronor. Det är tack vare att vi har lyckats dra ner på kostnader och fått tacksamt stöd av våra sponsorer som vi har klarat det.

Styrelsen i sin helhet: Jessica Ericsson, Åsa Gustafsson, Mona Gustafsson, Tobias Gustafsson, Maja Lampa, Peter Johansson och Mats Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!