Örebro föll tungt mot Häcken: "Känns skit"

En ny blytung förlust för Örebro via 1–2 hemma mot Häcken efter att tilläggstiden i första halvleken blev till en mardröm för ÖSK. Och då kommer superettan allt närmare för krislaget. –Det känns skit, jävligt tråkigt, säger Nahir Besara till TT.

Häcken bortaslog Örebro.

Fotboll2021-10-03 17:11

Förra lördagen föll den fotbollsallsvenska nästjumbon Örebro tungt, 1–5 i Malmö. Men söndagseftermiddagen blev ännu mer dyster för örebroarna när det blev en ny förlust på Behrn arena.

Det innebär att närkingarna nu har sex poäng upp till Degerfors på kvalplats.

Sommarförvärvet och hemvändaren Nahir Besara var märkbart nedstämd efter en ny förlust.

TT: Hur ska ni vända det här?

– Jag önskar att jag hade svaret. Det är jättesynd att vi ligger där vi ligger, men vi kan inte tycka synd om oss själva. Vi måste spela klart säsongen och göra allt vi kan för att ÖSK ska spela i allsvenskan nästa säsong.

TT: Vad är det som inte fungerar?

– Det är mycket, det har inte klickat för oss i år. Det är mycket som har gått emot oss, vi har släppt in mycket på fasta och inte gjort så många mål.

Mardrömsminuter

Första 45 minuterna var avvaktande och det skapades inga riktiga målchanser på Närkeslättens konstgräs. Men tilläggstiden i den första halvleken skulle bli en mardröm för Besaras Örebro.

Först tryckte Häckens mittfältare Godswill Ekpolo in första målet från nära håll efter en hörna och en målvaktsretur från Mergim Krasniqi. Och strax därefter ökade Leo Bengtsson på gästernas ledning efter ett inkast när även han var framme på en målvaktsretur.

TT: Vad säger du om baklängesmålen?

– Nja, jag har inte sett dem riktigt. Men första tror jag är offside. Andra tycker jag är för billigt, att åka på ett nytt mål i baken direkt efter första är illa. Det är stor skillnad att ligga under med 1–0 jämfört med 2–0. Skitdåligt av oss.

Perfekt start på andra

Men Nahir Besara gav Örebro en smakstart på den andra halvleken. Efter bara någon minut tilldelades hemmalaget säsongens första straff efter en duell mellan hemmalagets Dennis Collander och Häckens Franklin Tebo Uchenna.

Besara klev fram och satte reduceringen säkert till höger om målvakten Peter Abrahamsson som gick åt fel håll.

– Det kändes som att man hade allting på sina axlar, men det var skönt att se när den gick in. Jag kände okej nu fick vi 2–1 tidigt, vi kommer att komma, men tyvärr.

Örebro var aldrig riktigt nära ytterligare ett mål och Häcken, som kom från tre oavgjorda matcher i följd, har inte förlorat borta mot Örebro sedan 2015.

TT: Nu väntar uppehåll, känns det bra eller vill man bara på det direkt?

– Egentligen vill man på det, men jag tror att vi behöver de här två veckorna för att organisera om och kolla på vad vi kan förbättra. Träna ihop oss och komma tillbaka med ny energi, säger Nahir Besara.