Örebro säkrade kontraktet i bottenmötet

Uppsala lyckades inte knipa viktiga poäng i bottenkampen i damallsvenskan och är kvar på nedflyttningsplats efter 0–2 mot Örebro. Örebro kan nu andas ut. Kontraktet är säkrat.

Örebro säkrade damallsvenskt spel till nästa år. Arkivbild.

Örebro säkrade damallsvenskt spel till nästa år. Arkivbild.

Foto: Maja Suslin/TT

Fotboll2023-11-03 20:04

Uppsala får hoppas på att Brommapojkarna förlorar mot Piteå på söndag. Vinner BP matchen får Uppsala sikta in sig på spel i elitettan nästa år.

– Vi har det inte längre i egna händer, vi får se vad som händer mellan BP och Piteå, säger Uppsala-kaptenen Agnes Nyberg till Viaplay.

Hemmalaget öppnade piggt och ändrade i formationerna för att få till ett starkt anfallsspel. Men Örebro utjämnade spelet senare i första halvlek.

Sex minuter i mitten av andra halvlek säkrades segern åt Örebro. Först var det Jenny Danielsson som sköt stolpe in i den 66:e minuten. I den 72:a snodde Örebro bollen på mittplan och Inka Saranoja fick en fin djupledspassning, tog sig förbi en Uppsala-försvarare och satte bollen i mål.

Genom segern säkrade Örebro det damallsvenska kontraktet med en match kvar att spela av säsongen.

– Det känns bra, man är avslappnad och kan andas lite, säger Örebros Jenny Danielsson till Viaplay, och förklarar varför man nu lyckats säkra spel i högsta serien nästa år.

– Vi har jobbat hårt tillsammans, kämpat och försökt att ta poäng. Det känns bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!