Örebro sparkar nye tränaren– chefen tar över

Joel Cedergren fick bara drygt tre månader som tränare för Örebro, och fick bara leda laget i premiären i superettan. Nu får han sparken och ersätts av fotbollschefen och den förre tränaren Axel Kjäll.

Joel Cedergren. Arkivbild.

Joel Cedergren. Arkivbild.

Foto: Erik Mårtensson/TT

Fotboll2022-04-08 11:33

I ett pressmeddelande skriver ÖSK att att man tagit beslutet att låta den nye tränaren gå "efter diskussioner om vilka förändringar som behöver ske för att skapa en utveckling i rätt riktning".

Örebro förlorade premiären i superettan med 0–3 mot Brage.

"Den samlade bilden är att förtroendet inte finns där och därför behöver vi förändra", säger ordföranden Kent Persson i pressmeddelandet.

Fotbollschefen Axel Kjäll tar över som tränare. Han har tidigare varit tränare för herrlaget.

"Det här är den absolut bästa lösningen i vår situation. Axel har total kännedom om alla spelare och kan ta sig an huvudtränarrollen utan startsträcka. Han kommer att ge stadga och stabilitet åt verksamheten på alla sätt", säger Persson.

"Styrelsen är också medveten om att det här är en önskvärd och uppskattad lösning från spelarhåll."

Cedergren tog över Örebro i januari efter att Örebro i höstas åkt ur allsvenskan.

"Jag har under mina månader i klubben gjort allt för att skapa en stark utveckling i laget. Det har varit svårt att på kort tid skapa de resultat vi önskar och vi har hamnat i en utmanande situation med svaga resultat. Jag vill egentligen inte lämna mitt uppdrag, men har respekt för att styrelsen fattar detta beslut", säger Cedergren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!