DSK-tränarens tankar inför premiärerna

Gullringen i matchpremiär på fredag. Örserum i seriepremiär i april. Vi tog tempen på Djursdalas tränare David Henriksson. "Ärligt talat har jag ingen aning om Örserum. Gullringen... ja, det blir hur kul som helst".

David Henriksson gör sin första match som tränare för Djursdala mot Gullringen på fredag.

David Henriksson gör sin första match som tränare för Djursdala mot Gullringen på fredag.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-02-22 16:30

Under tisdagen kom spelordningen för division fyra norra. 

För nykomlingen Djursdala SK väntar en annan nykomling i seriepremiären, Örserums IK – på Dalavallen. 

Vad tycker du om det? 

– Det kanske låter lite nonchalant, men jag har faktiskt aldrig tidigare hört talas om Örserum. Det är ett lag jag inte vet ett skvatt om. Inte mer än att de kom trea i sin division fem-serie förra året. Spontant känner jag ändå att det är en väldigt, väldigt bra premiär för oss, på hemmaplan dessutom. Sen kommer alla matcher för oss att bli spännande och utmanande. 

För DSK väntar två superintressanta derbyn, mot Vimmerby IF och Gullringens GoIF.

Hur känner du inför det?

– Otroligt roligt, förstås. Jag ser VIF som en seriefavorit och som kommuninvånare hoppas jag någonstans att de tar klivet upp. Det behövs. Gullringens GoIF kan kanske också vara med däruppe, topp-fyra. 

På tal om Gullringen väntar just grannklubben i Djursdalas säsongspremiär om bara några dagar. 

– Klart att det är en speciell match för mig och för många andra i DSK, med koppling till Gullringen. Jag har nästan haft lite ångest när jag fick veta att vi skulle möta dem i första matchen eftersom det är min moderklubb. Men framför allt ska det bli roligt. Det är en bra värdemätare för oss. 

Hur har träningsnärvaron varit så här långt?

– Sådär. Starten har inte varit som jag önskat, men det har blivit bättre. Vi var 15 spelare på träningen i torsdags. 

Läget i truppen inför matchen?

– Pontus Stahlin, "Bränna" (Daniel Gustafsson) och Alexander Sandberg är skadade. Dessutom är det några andra spelare som inte kan vara med mot Gullringen. 

Vad vill du se i säsongspremiären?

– Framför allt tittar vi på hur defensiven fungerar. Hur sitter den? Nu möter vi ett offensivt skickligt Gullringen och det blir såklart en väldigt bra värdemätare. 

Här är premiärmatcherna för traktens herrlag i division fyra Norra: 15 april: Djursdala SK–Örserums IK, 18 april: Stensjöns IF–Gullringens GoIF, 18 april: Malmbäcks IF–Vimmerby IF. 

Datumen för derbymatcherna 2022: 

6 maj: Vimmerby-Djursdala, 20 maj: Gullringen-Djursdala, 10 juni: Vimmerby-Gullringen, 12 augusti: Djursdala-Vimmerby, 26 augusti: Djursdala-Gullringen, 18 september: Gullringen-Vimmerby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!