Osäkra kort i HM IS efter säsongen

Hjältevads Mariannelunds IS säkrade ett nytt kontrakt i division 5 efter stor dramatik i den sista omgången. Nu återstår det och se om tränaren Andreas Stejdahl kommer att bli kvar. "Jag vill ta mig en funderare", säger Stejdahl.

Andreas Stejdahl, HM IS

Andreas Stejdahl, HM IS

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-03 11:30

Det har gått ett par veckor sedan HM IS kämpade sig kvar i femman. Efter den sista matchen har nu Andreas Stejdahl fått reflektera kring lagets säsong.

– Det har varit kämpigt och vi hade det framförallt motigt med målskyttet. Vi spelade stundtals bra i mellan straffområdena. Men i det stora hela har det varit tufft, säger Stejdahl.

En av anledningarna till de svaga resultaten enligt Andreas är träningsnärvaron.

– Den har inte varit bra under säsongen. Grabbarna har inte tränat kontinuerligt och har inte kunnat bli samspelta. Där har vi tappat.

Laget ska snart ha en avslutning tillsammans och då kommer man att sitta ner och prata.

– Vi kommer samla laget då och fråga vad de vill med sin fotboll. 

 Men i nuläget är det inte helt klart om Andreas Stejdahl kommer att leda HM IS nästa säsong. Andreas vill ta sig en funderare först innan han lämnar ett slutgiltigt besked. 

– Det är inte riktigt klart än om jag kommer bli kvar och jag har inte bestämt mig. Det finns mycket potential i det här laget så det hade varit roligt att fortsätta. Men vi får se vad som händer.

Har det hänt något på spelarsidan, några nyförvärv?

– Det har varit rätt så lugnt. Men vi är ute och jagar lite nya spelare och även lite gamla som har letat sig bort från Mariannelund.

Kan du avslöja något namn?

– Det vill jag inte göra i nuläget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!