Promenadsegern fövandlades till riktigt drama

Rimforsa såg ut att vara på väg mot tre säkra poäng vid ledning 4–1 hemma mot Mantorp med fem minuter kvar, Två snabba reduceringar av gästerna skrämde RIF rejält. "Jag hade gärna varit utan den avslutningen", sa RIF-tränaren Mats Andersson.

David Cederholm svarade för två av Rimforsas mål mot Mantorp.

David Cederholm svarade för två av Rimforsas mål mot Mantorp.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-13 21:44

Egentligen fanns det ingenting som tydde på något annat än att Rimforsa skulle ta en programenlig vinst hemma mot Mantorp på Åsundavallen på fredagen. Promenadsegern grundlades med Daniel Rambins ledningsmål i sjätte minuten. Fem minuter senare sköt David Cederholm ett skott som styrdes in och räknas som självmål. 

I 16:e minuten höll sin Cederholm framme igen och fick göra mål på riktigt.

– Vi spelade helt exemplariskt första halvtimmen och fyllde på bra med mittfältare i anfallsspelet. Då kan det gå så enkelt, sa Mats Andersson.

Han fick sedan se laget göra en dipp i slutet av första.

– Det kändes onödigt att de fick in 3–1 när vi hade allt under kontroll. Med 4–1 en kvart in i andra av Cederholm igen så var ändå saken så gott som klar.

4–1 stod sig fram till fem minuter från slutet. Då uppstod en situation som fick matchen att tända till från ingenstans.

– En av våra spelare fick kramp efter ett inkast och lade sig ner. Mantorp spelade vidare, men blev lite avvaktande. Då gick de upp och gjorde 4–2. Sedan kastade de fram folk och fick till 4–3 också, men närmare än så kom de aldrig.

Adam Strangenfelt gjorde en jättematch på mittfältet och fick beröm av tränaren. Likaså Daniel Rambin och David Cederholm.

Däremot fick Peter Melkersson kliva av med lite skadekänning, och ansluter sig till den avdelningen av truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!