Ossians tårar – föll i backen vid slutsignalen: "Inte mått bra"

Gladast, eller i alla mest lättad, av alla Södra Vi-spelare efter vinsten mot Fårbo var Ossian Mathiasson. Tårarna rann ned för eldsjälens kinder ett par minuter efter att kontraktet säkrats.
– Jag har inte mått bra på hela året egentligen.

Ossian Mathiasson var gladast av alla i Södra Vi IF efter slutsignalen ljöd.

Ossian Mathiasson var gladast av alla i Södra Vi IF efter slutsignalen ljöd.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-10-19 17:23

Men nu kan Ossian njuta av segerns sötma.

För det är få i lokala fotbollen som brinner så mycket för sitt lag som honom.

Utöver att spela är han även sportchef för klubben. Så ni kan tänka er att många timmar läggs på Södra Vi IF under ett kalenderår.

Därför var det inte så konstigt att han la sig ned på backen och knöt nävarna när slutsignalen gick. Kort därefter började tårarna rinna och ett kramkalas med familjen inleddes.

– Vilka veckor det har varit, vilken ångest... Det har varit så jäkla mycket tankar som flugit genom huvudet. Man har känt sig uträknad för några veckor sen, sen lyckades grabbarna fixa kvalspel. Det var ingen kanoninsats mot Frödinge, inte idag heller. Men det är spelare som kämpar och går på knäna, säger han och fortsätter:

– Det har varit tusen tankar fram och tillbaka om allt. Nu kan jag pusta ut, och jag ska försöka släppa fotbollen ett tag. Jag har inte mått bra den här hösten, eller på hela året egentligen... Men nu är man glad för alla spelare och föreningen. Vilken insats vi gör.

undefined
Direkt vid matchens slut föll Mathiasson i backen, efter att SVIF säkrat nytt kontrakt.

Det var tydligt att SVIF var beredda att ge allt för att säkra det nya kontraktet. Samma glöd syntes inte i bortalaget. Men det noterade inte Mathiasson. 

– Nej, jag var så inne i mitt eget. Jag frågade Mårten Malm sju gånger om klockan verkligen stämde. Så det andra tänkte jag inte på.

Att den nyblivne 30-åringen gör mål hör inte till vanligheterna. Men han valde verkligen rätt tillfälle att pytsa. Efter bara fem minuter gjorde han öppningsmålet.

– Jag ska inte ta gift på det, men jag tror mitt senaste mål i A-laget var 2019.

Såhär beskriver han själv sin kasse: 

– Det kommer ett inlägg från Adrian (andra brodern Mathiasson) efter att jag skriker "bortre". Jag får på någon halvträff och sen går den in.

undefined
Ossian Mathiasson kunde inte hålla tillbaka tårarna.

Målfirandet lär gå till historieböckerna.

– Jag bara sprang. Jag sprang bakom målet och runt höjdhoppsställningen. Det var en sån jäkla lättnad bara.

Något firande direkt efter matchen var inte på agendan för honom, då jobb väntade. Men han hoppas att lagkamraten Joel Stridell ordnar festen framöver.

– Han lovade i somras att han skulle styra upp en Oktoberfest om vi fixade nytt kontrakt. Jag är inte så involverad i de planerna, men jag hoppas han håller sitt ord.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!