Österbymo var aldrig nära

Det blev en ny förlust för Österbymo. Borta mot Hvetlanda var det aldrig riktigt nära och trots 0–0 i paus blev det till slut 3–0 för hemmalaget.

Österbymo föll mot Hvetlanda med 3–0 på bortaplan.

Fotboll2018-06-26 22:06

Österbymo åkte under tisdagskvällen till Vetlanda i hopp om att kunna vända den dåliga formen laget är inne i. Inför matchen mot Hvetlanda låg Österbymo sist i division fyra med fem inspelade poäng på tio matcher. Och det blev ännu en förlust. Hvetlanda var det bättre laget och tog till slut en komfortabel 3–0-seger.

Första halvlek var dock bra från Österbymo och man fick med sig 0–0 in till pausvilan.

– Vi står upp bra i första halvlek och hade en bra känsla i paus. Tyvärr så får Hvetlanda in 1–0 i början av andra och då måste vi flytta upp vilket ger dem ytor, säger Österbymos tränare Jörgen Damm.

Österbymo skapade ett fåtal lägen men kom aldrig riktigt nära. Hvetlanda styrde och kontrollerade hela matchen.

– De var bättre än oss totalt sett i matchen. Vi fick aldrig tryck mot dem och då är det tungt, säger Damm.

För Österbymo ser det nu tufft ut i botten av tabellen. Man har fyra poäng upp till negativ kvalplats, en plats som just nu känns avlägsen. Målvakten Joakim Friberg gjorde en bra match för Österbymo fram tills han blev skadan.