Österbymos supersköna derbyseger – avgjorde i slutminuterna

Det var Österbymo som knep alla tre poängen i toppmatchen hemma mot Horn/Hycklinge. De vann med 3–2 efter att ha legat under med 0–1 i paus.

Viktor Gustafsson och Jacob Paulsson var två framträdande spelare i Österbymo. Foto: Privat

Fotboll2017-06-20 21:12

Det var en match med två olika halvlekar. I första var det bortalaget som hade övertaget och ledde välförtjänt med 0-1 i paus.
– Första halvlek är våran. Sedan tappar vi i andra och de lyfter mycket långt, menar Horn/Hycklinge-tränaren Lars Stahlin.

I andra halvlek skulle alltså hemmalaget ta över taktpinnen. Med bara någon minut kvar på klockan var ställningen 2-2 och matchen såg ut att sluta oavgjord. Dock hade Österbymo andra planer och Arvid Liljeblad tryckte istället in matchavgörande 3-2 i 88:e minuten.
– En väldigt skön seger. Det var en väldigt bra fotbollsmatch med två lag i hög klass. Det kunde gått hur som helst så det är små marginaler som avgör idag, säger hemmatränaren Jörgen Damm.

Österbymos målskyttar var Viktor Gustafsson, Edin Jakupovic samt Arvid Liljeblad. Lukas Lindberg blev tvåmålsskytt i bortalaget. Hela hemmalaget förtjänar beröm. Tvåmålsskytten var bäst i Horn/Hycklinge.