Östergötlands plan: Seriespel enligt ordinarie schema

Smålands Fotbollförbund har skjutit på seriestarterna för seniorer. Men Östergötlands FF siktar i nuläget på att dra igång enligt ordinarie schema.

Arkivbild.

Arkivbild.

Foto: Mats Schagerström/TT

Fotboll2021-03-17 11:00

När det gäller seniorfotbollen på dam- och herrsidan, division 3 damer och division 4 herrar och neråt, så är förhoppningen i Östergötland just nu att kunna dra igång enligt ordinarie säsongplanering, det vill säga i mitten av april.

Detta trots att Svenska Fotbollsförbundet nyligen beslöt att flytta de lägre förbundsserierna till den 1-2 maj. 

– Tills vi får nya direktiv ligger vår planering för start i mitten av april fast. Mycket kan hända framöver. Vi har sagt att vi behöver veta minst två veckor innan seriestart för att ge klubbarna en chans att förbereda sig inför att seriespelet drar igång, säger Carro Phalén, Tävlingsutvecklingskonsulent vid Östergötlands Fotbollsförbund.

Den ursprungliga planen var också att starta spelet för barn och ungdomar upp till 19 år i mitten på april, men det är skjutet två veckor framåt. 

– Saker och ting kan fortfarande förändras, men just nu är vår arbetshypotes första helgen i maj. Skulle vi signaler om att vi kan starta tidigare så har vi en beredskap för det, precis som om vi får direktiv som gör att vi måste skjuta på det ytterligare, säger Carro Phalén.

Hon säger att en planerad seriestart i maj gör att man kan få till ett bra spelschema med ordentligt sommaruppehåll och att man är klar under hösten.

– Vi har vinteridrotter att ta hänsyn till och ska undvika att fortsätta spela fotboll när deras säsonger ska starta. Men det löser vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!